Są korki ale przez cały dzień jeżdżę berlingiem a Sierściucha poganiam w noc albo wieczorami lub w dzień poza Sanok. A moja mama jeździ tylko poza sanok - trasa 20km w jedną stronę (zawsze). Więc moje miasto a mamy trasa
_________________ Pozdrawiam Kozik
Ostatnio zmieniony przez Kozik Pon Sie 27, 2007 18:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 14:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Moje ostatnie wyliczenia po 4 tankowaniach do pełna (zawsze ta sama stacja, zawsze do czwartego odbicia):
- miasto/trasa ok. 50/50% - 6,3-6,5l/100km (620-640km na 40l trzykrotnie potwierdzone)
- miasto 100% - 7,8l/100km (510km na 40l mierzone po raz pierwszy)
Trasa: drogi wojewódzkie, krajowe, Vmax poniżej 110km/h
Miasto: zakres prędkości obrotowej 2-3,5 obr/min.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 219 Skąd: Kraków/Lublin
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 20:22
piter34 napisał/a:
Korki, światła?
piter miasto miastu nie jest równe np. Kraków do Lublina - tu są koreczki a praktycznie tylko światła, także popieram twoje wątpliwości, nie jest to porównywalne.
_________________ Zdrowy sen nie tylko przedłuża życie, ale i skraca dzień roboczy.
a ja Ci mowie ze ja w to nie wierze szczegolnie ze mowisz ze malo kto jest pierwszy na swiatlach. I jak moze M3 palic tyle po miescie co 530 w Dieslu nie ma takiej opcji
No nie wiem, nie jest to jakiś "kiciarz" który bez przyczyny starałby się wprowadzić mnie w błąd, ale głowy dać nie mogę.
W każdym razie moim skromnym zdaniem, jak producent mówi że spalanie w mieście powinno wynieść 8,5l to przy spokojnej jeździe 10l/100km to powinien być max! Dlatego biorę sobie za punkt honoru odnalezienie usterki w moim R i zredukowanie spalania z 11-12l na 9-10l /100 km! Pewnie trochę to potrwa z braku finansów, ale co tam, tak dalej być nie może
Przy okazji, czy jeśli wymieniłem prawie cały układ zapłonowy oprócz świec to czy istnieje możliwość, że wadliwa świeca mogła uszkodzić np nowo założone przewody WN? Tak coś gdzieś mi się obiło więc pytam
_________________ Rover 200Si 1,4 kat 16V 97' - Nightfire
Artus2000, wez pod uwage ze jakosc paliwa tez swiadczy o spalaniu mnie sie zdazylo ze tankujac na stacji spod psa, spalanie mi wyszlo 12l a na dobrej 9l jezdzac tak samo
piter miasto miastu nie jest równe np. Kraków do Lublina - tu są koreczki a praktycznie tylko światła, także popieram twoje wątpliwości, nie jest to porównywalne.
Jest jeszcze kwestia górek, są miasta w których jest płasko a są takie gdzie trzeba chwilkę pod górę jechac i jak jest korek pod górkę to pali się wiecej paliwa i sprzęgła
Artus2000, wez pod uwage ze jakosc paliwa tez swiadczy o spalaniu mnie sie zdazylo ze tankujac na stacji spod psa, spalanie mi wyszlo 12l a na dobrej 9l jezdzac tak samo
Raczej nie wchodzi w grę. Tankuję na jednej z najdroższych BP bo akurat blisko domu mam taką, a że leniwy jestem
_________________ Rover 200Si 1,4 kat 16V 97' - Nightfire
Żagań, to małe miasteczko... (w porywach czułości tutejszych chłopów lub podczas masowych przepustek żołnierzy dochodzi do 30tys. mieszkańców), świateł praktycznie juz nie ma (mamy ronda) a tym samym korków również.
HaDeSsS napisał/a:
do 3,5 to nie jazda
Wersją 16V pewnie nie jazda, ale 8V jest dynamiczniejszy do 4tys. aniżeli powyżej tej wielkości. Poza tym w moim miasteczku właściwie nie ma sensu tak się wkręcać... za krótkie odcinki... No i człowiek starzeje się...
Wersją 16V pewnie nie jazda, ale 8V jest dynamiczniejszy do 4tys. aniżeli powyżej tej wielkości. Poza tym w moim miasteczku właściwie nie ma sensu tak się wkręcać... za krótkie odcinki... No i człowiek starzeje się...
pewnie masz racje ja juz nie pamietam jak to bylo ale ze lubie zawsze wejsc na obroty wyzsze to jeszce mlody jestem
Minimalne zużycie gazu 7L - trasa Sanok-Kielce 250km.
I w jedną i w drugą stronę wyszło 7-7,2L na 100km.
Jazda 80-100km/h przy średnich obrotach 2500obr/min (parę razy zaledwie miałem 130km/h).
Jestem zadowolony, zużycie od 7L min do max 11L przy katowaniu w mieście (Gazu).
Przyspieszenie od 0,5-1s gorsze na gazie przy tym ustawieniu (GTI for Symbian + GPS)
Moje pierwsze mierzenie po kupnie samochodu - przebicie sie z Lomianek na Prage Poludnie przez Warszawe (korki na Gdanskiej, korki przy Skarpie), spalanie wyszlo ~9,2l.
Czesto jeszcze zdarza sie wdepnac mocniej gaz, pozniej juz pewnie trzeba bedzie oszczedzac kieszen
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum