Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Mar 2007 Posty: 29 Skąd: szczecin
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 07:56 [R600] Brak mocy
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
W swoim roverku posiadam automatyczną skrzynie biegów i Mam Problem, a mianowicie polega on na tym iż, redukcji na niższy bieg poza zwiększeniem obrotów nie dzieje się absolutnie nic, silnik rozkręcony do 4 tys a auto nie przyspiesza.
Na biegu jałowym silnik rozkręca się do 5 tys i następuje odcięcie
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 11, 2011 15:25, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 07:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 333 Skąd: Warszawka
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 08:00 Re: Brak mocy
krychu napisał/a:
W swoim roverku posiadam automatyczną skrzynie biegów
łau, a jaki to Roverek, bo do najbliższej wróżki mam kilka kilometrów
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 333 Skąd: Warszawka
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 08:05
krychu napisał/a:
rover 600 2,0 16v 1997
to przeczytaj zasady kącika i popraw temat, żeby był czytelniejszy dla innych
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
krychu jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji <edytuj> w pierwszym poście) ...
a wystarczyło przeczytać TO
... ponadto uzupełnij swój profil o dane autka i miejsce zamieszkania ...
--------------------------------------------------
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Mar 2007 Posty: 29 Skąd: szczecin
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 13:26
Niestety okazało się iż powodem, tejże dolegliwości jest. brak odpowiedniego ciśnienia w cylindrach. Chyba czeka mnie Transplantacja Serca w Roverku (zależy ile żądać będą za naprawę ). Choć po przejechaniu 256 tys miał prawo ulec awarii
Niestety okazało się iż powodem, tejże dolegliwości jest. brak odpowiedniego ciśnienia w cylindrach. Chyba czeka mnie Transplantacja Serca w Roverku...
trzeba przyznać, że niemiła niespodzianka Cię spotkała
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 320 Skąd: Orzelec Duży
Wysłany: Czw Gru 15, 2011 23:07
witam troszkę w górnika sie zabawie .
a mianowicie mam roverka 620ti , i mam z nim pewien problem .
w skrócie idzie niby ok ale takie faktyczne przyśpieszenie ma dopiero koło 4500 obrotów do odcięcia , ale jadąc na 5 przy 2000 obrotów no nie ma czym jechać jak przeładuje na 3 to na prawde chula super.
doładowanie mam na 0.4 ustawione .
czy to w tych modelach normalne że nie ciągną od dołu??
bo patrząc po momencie obrotowym właśnie od dołu powinien ładować
_________________ ford focus 1.8 tdci 115 KM(2002r) obecnie ROVER 620 Ti Vitesse 200KM(97r)(SPRZEDAM ) KONTA
KT POD 669 482 723
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum