Witam, widziałem kiedyś samochodzik, z przodu miał Philips blue vision(też takie kupiłem ) no a z tyłu miał ciekawnie oświeloną tablice rejestrecyjną, też tak a'la blue C5W żaruwecke kupić niebieską i myśle, że efekt może być ciekawy Co sądzicie o takiej zmianie?
_________________ KCNBM
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 16:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Roverek, którego widziałem miał światła mijania blue vision, a postojówki niestety nie i to efekt troche psuło;/ ja kupiłem komplecik bo taniej niż jakbym kupił 2 żarówki h4 no ale nad tabliczke chyba zamontyje nieieską C5W, bo naprawde fajny efekt
te niebieskie zarowki nie swieca na niebiesko, jak sa swiatla wylaczone widac niebieska barwe w lampie, ale jak sie je wlaczy to maja biala barwe a'la xenon ... aczkolwiek kupielm jakis czas temu takie zarowki z kumplem... i nie dosc ze padly po paru tygodniach nie swiecily cudownie(w deszczu tragedia) to od nich pekla lampa kumplowi w R600... bo mialy zbyt duza moc... ale to byly tanie zarowki z allegro za 25 zl nie wiem jak jest z philipsami... do rzeczy... nie bardzo mi sie to cudo sprawdzilo,jazda w nocy w deszczu to praktycznie samobojstwo, wiec zamowilem teraz philips vision 50 % plus, ktore glownie sa nastawione zeby dawac jak najwicej swiatla a takze maja zblizona barwe do bialego... ale bezpieczenstwo jest dla mnie wazniejsze
Witam. Miałem żarówki Philips blue vision w motocyklu i musze powiedzieć że to straszne badziewie . Nie polecam nikomu. Nie dość że nie świecą lepiej od zwykłych żarówek to wytrzymały mi nie całe 2 miesiące . Nie warto wydawać pieniędzy. W roverku podobnie jak pawciu87 mam Philips Vision Plus +50%. Dają prawie białe mocne światło i super oświetlają drogę bez względu na to czy jest sucha czy mokra.Polecam
ja wlasnie zalozylem do swojego bo przyszly dzisiaj roznica jest nawet tak kolo 15:30 jak sie jedzie przez miasto widac wyraznie strumien swietlny zobaczymy jak po dzisiajszym tescie w nocy beda sie sprawowac jedyna wada podobno tych zarowek jest silne oslepianie innych uczestnikow ruchu ,oraz krotsza zywotnosc ze wzgledu na cienszy zarnik, ale mam nadzieje ze ktorys rok wytrzymaj
ja mialem w fiescie i 2 lata wytrzymaly az auto sprzedalem i wedlug mnie roznica bardzo duza! moze zalezy jeszcze od stanu fizycznego samych lamp a co do podswiedlania tablicy to na 99% mandat! zakazane jest bowiem uzywania do oswietlania samochodow koloru niebieskiego gdyz jest on zarezerwowany da pojazdow uprzywilejowanych! a pozatym policjant moze sie przyczepic ze tak oswietlona tablica nie spelnia wymagan (co do czytelnosci) i wystawic mandacik
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Ja do podświetlenia tablicy mam założone białe LEDy zamiast oryginalnych żarówek. Swiatło ma kolor pomiędzy białym a niebieskim. Wygląda super, podświetla dobrze a i policja sie nie czepia. Takie same LEDy mam założone z przodu w postojówkach i jest ok
Wysłany: Sro Sty 02, 2008 21:11
pawciu87 napisał/a:
ja wlasnie zalozylem do swojego bo przyszly dzisiaj roznica jest nawet tak kolo 15:30 jak sie jedzie przez miasto widac wyraznie strumien swietlny zobaczymy jak po dzisiajszym tescie w nocy beda sie sprawowac jedyna wada podobno tych zarowek jest silne oslepianie innych uczestnikow ruchu ,oraz krotsza zywotnosc ze wzgledu na cienszy zarnik, ale mam nadzieje ze ktorys rok wytrzymaj
to które Philipsy dają taki efekt?
i drugie pytanie jakie żarówki będą w R400 z 99r.?
i czy jak wymieniać na jakieś lepsze to tylko mijania czy postojówki też by się przydało?
chcę po prostu lepiej widzieć i chciałbym, żeby strumień światła był biały
jak chcesz tylko wymienić, to nie ma sensu, ale jak chcesz "robić tjunink" to możesz Jak znajdę, tanie i dobre LEDy to moze sobie kiedyś sprawię, ale nie ze względu na wygląd, tylko oszczędność prądu
Ja do podświetlenia tablicy mam założone białe LEDy zamiast oryginalnych żarówek. Swiatło ma kolor pomiędzy białym a niebieskim. Wygląda super, podświetla dobrze a i policja sie nie czepia. Takie same LEDy mam założone z przodu w postojówkach i jest ok
Ja mam takie w postojowkach tez biale i swieca pomiedzy niebieskim i bialym super sprawa! Polecam!
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 13:14
wymyśliłem coś takiego i proszę albo mi to wybić z głowy albo potwierdzić, że to dobry pomysł
mijania H7 kupię Philips VisionPlus +50%
a postojówki W5W Philips Blue Vision
światła mijania Philips VisionPlus +50% dla lepszego światła, a postojówki Philips Blue Vision aby uzyskać jakiś fajny efekt wizualny, bo podobno zwykła zółta postojówka psuła by to białe światło z świateł mijania Philips VisionPlus +50%
całość bedzie mnie kosztować ok. 80zł z przesyłką (i fakt. VAT) z allegro
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 20 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 20:13
Jak założysz ten zestaw to powiedz jak to świeci, bo też bym sobie kupił.
A tak na marginesie w R600 przepaliła mi się lewa postojówka. Szarpałem się z nią już kilka razy i nie moge wyciągnąć tej żaróweczki. Jak ją wyciągnąć?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum