a ja wczoraj bencki od peugeota 407 SW ale pozniej wchodząc na allegro okazalo sie ze tam siedzi 136 KM wiec nie ma co plakac ale droga taka paskudna ze co chwile tracilem trakcje na nierównościach...
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 15:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Heh... Swoją drogą zastanawiam się o ile bym R623 odstał od ZR 160 na prostej...
Teoretycznie o 0,8 sekundy do 100 km/h...
Moc podobna, moment większy, tylko niestety 155 kg więcej...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ale ja to kiepski kierowca jestem i nigdy nie jeździłem na czas...
A swoją drogą, to mam nadzieję, że wtorek zobaczymy co komu zdechło.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
No to panowie ...ja muszę sie pochwalić że objechałem kumpla Renault Laguna 98' (po liftingu) 1,9 dCi (100KM) swoim R214 8V (75KM) co było dla mnie wielkim zdziwieniem a kumpla mina była naprawdę bezcenna dodam ze miałem problem w postaci wieszających sie obrotów przez około 2 sek. Ale i tak dałem rade
objechałem kumpla Renault Laguna 98' (po liftingu) 1,9 dCi (100KM)
Raczej 1.9dTi, czyli 100KM/4000rpm i 200Nm/2000rpm. Renault podaje przyspieszenie 12,5s wobec 13,3s dla ROVERka 1.4 8V. Jeśli kierownik Laguny był "niewprawny" lub miał jakiś silnik niesprawny, to...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
hehe...kierowca Laguny jak najbardziej sprawny (ta Laguna ma dokładnie 98KM i pomyliłem oznaczenia...jest to wersja dTi), za jakiś czas spróbujemy powtórzyć wyścig...;) różnica masy jest dość duża między Laguną a Roverem...bo jakieś 300kg. Teraz w swoim R założyłem sportowy Dolot i filtr. różnica jest odczuwalna wg. mnie. Zobaczymy czy po tej modyfikacji też z Nim wygram
Przytkany kat, nie do końca sprawna turbinka.
Brak umiejętności ochodzenia się z diesel'em (może piłował do oporu zamiast zmienić odrobinę wcześniej bieg)...
A tak na poważnie, to zdrowy rzeczony Renault oraz 214i powinny zakończyć sprint z wynikiem wskazującym na wyższość tego pierwszego. Jeżeli stało się inaczej to uważam, że należy się zastanawiać:
- dlaczego ten ROVER tak wymiata?
- co jest nie tak z tą Laguną, że dostała baty?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Ja przy starcie zostawiłem z tyłu Vectrę B 1.8 i nawet się nie zmęczyłem a kierownik Łopla pewnie chciał pokazać że skoro starszy to więcej potrafi
Innym razem na drodze między wioskami był sprint z C klasą Coupe 180. Wygrałem bo kończyła się prosta i szofer z gwiazdą zaczął popuszczać i dał mi szansę A kolega z którym jechałem robił się zielono- blady i powiedział że ostatni raz ze mną jedzie Fakt to było głupie trochę
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 22:54
powiedzcie mi co jest w tych roverkach ze tak wymiataja?? zwlaszcza te 214si ? 103km tak udana wersja czy co no masakra dzis zostawilem z tylu mazde 323F 1.5 16v ... koleś zbladł a kto z was zna zakrety na zakopiance kolo rabki pod góre? tam pan w audi a4 kombi 1.9tdi chyba by lstrasznie nerwowy jade sobie lewym pasem a ten mi mruga no to ja zjezdzam na prawy i patrze... ostro mnie Pan sie usmiecha i ostro wyprzedza sobie mysle hmm z audi 1.9tdi pod gore bedzie problem.. redukcja na 3 przy 100km/h i pan tez przylozyl gazu ale nie wiem czy audi wymieklo czy pan sie rpzestraszyl dzwieku mojego silnika powyzej 5 tys coraz bardziej lubie roverka i coraz bardziej mam ochote na Vi albo mg zr160
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Bo jak dla mnie objechanie auta cięższego i słabszego to w sumie żaden wyczyn...
Co do Dieslów się nie wypowiadam bo ze startu zatrzymanego ropniaka łatwiej objechać
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Co do Dieslów się nie wypowiadam bo ze startu zatrzymanego ropniaka łatwiej objechać
to chyba nie do konca jest tak widzialem na wlasne oczy jak a3 1.6 benzyna dostaje z 1,9tdi 90KM... kierowcy zmieniali sie po przejezdzie chyba ze nie do konca bylo w tdi 90 km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum