Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Wczoraj bylem na szrocie zobaczyc co mają na stanie.. i w jednym, chyba nissanie zobaczylem małą chlodnice oleju, dlaczego u nas nie ma? i czy moge sobie zamontowac.
Pozdrawiam.
_________________ dozwolona ilość znaków: 255
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 23, 2011 21:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 19:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 00:28
Zwykle w tych dwóch wężach płynie płyn chłodniczy (borygo) a nie olej. Właśnie do wyjściowego węża najlepiej podłączać szeregowo reduktor lpg, a nie jak zwykle zakłady podłączają równolegle do nagrzewnicy. Dzięki temu reduktor bardzo szybko zaczyna być ogrzewany od wewnętrznego obiegu płynu chłodniczego.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 04:06
Pytanie-czy prawda,że lekkie wycieki z tych węży (zwłaszcza ten co wychodzi z bloku i doprowadza olej do filtra),w miejscu połączenia guma-blaszany zacisk to typowa usterka w 620 SDi? Gdzieś to właśnie słyszałem.Wyciek nie jest duży ale zbiera sie trochę oleju w miejscu przykręcenia filtra oleju.W czasie jazdy pod wpływem pędu powietrza syfi to cały silnik i osłonę od spodu silnika.Przymierzałem sie kiedyś,żeby wykręcić ten wąż ale poddałem sie bo ciężki dostęp jest.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Mar 2008 Posty: 274 Skąd: Toruń
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 11:07
filo napisał/a:
czy prawda,że lekkie wycieki z tych węży (zwłaszcza ten co wychodzi z bloku i doprowadza olej do filtra),w miejscu połączenia guma-blaszany zacisk to typowa usterka w 620 SDi?
Nieprawda , każdy wyciek trzeba uszczelnić
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
eeeetam wycieki z tych węży to norma w silnikach SDi, oczywiście powinno sieto uszczelnić, ale czasem to jest wa;lka z wiatrakami. Ja DonKichot nie jestem i z tym nie walczyłem i jakoś jeżdzę 4 lata z tym
Panowie wymieniał ktoś te węże (lub jakoś uszczelniał) co są u Brt na zdjęciu. U mnie tam sporo oleju się zbiera i chciałbym sobie jakoś z tym poradzić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum