Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam,
Ostatnio w moim R dzieje sie coś dziwnego.
Kiedy przyspieszam włącza się check engine samochód słabnie, jak puszczę gaz to przestaje świecić. Znowu przyspieszam i znowu się włącza i samochód traci moc, puszczę gaz lampka gaśnie... I tak cały czas.
Kiedy silnik jest ciepły to faluja mi obroty... tak od 800r.p.m. do 1000r.p.m. i silnik dziwnie przerywa...
Pomóżcie...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 03, 2011 18:57, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 09:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Lut 19, 2009 09:48
Wątków o takich objawach było już milion, co najmniej jeden w ostatnim tygodniu. Proszę sobie zadać trochę trudu i poszukać. Proszę odwiedzić też stronę klubową i przejrzeć działy "porady na temat eksploatacji" i "techniczny FAQ" choćby po to, żeby dowiedzieć się jak odczytać błędy komputera domową metodą.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Sty 2009 Posty: 62 Skąd: Z Białegostoku
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 22:19
Pewnie było, tylko ostatnio omal nie roztrzaskałem się kiedy podczas wyprzedzania zaświecił się Check i Autko przestało przyspieszać...
Czytałem wiele postów na ten temat, ale żaden nie wyjaśnia ostatecznie co się może dziać z moim Roverkiem...
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 06:35
czarek2208 napisał/a:
Pewnie było, tylko ostatnio omal nie roztrzaskałem się kiedy podczas wyprzedzania zaświecił się Check i Autko przestało przyspieszać...
Czytałem wiele postów na ten temat, ale żaden nie wyjaśnia ostatecznie co się może dziać z moim Roverkiem...
Wymrugaj błędy komputera. Skoro zaświeca się check, to od tego trzeba zacząć...
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Sty 2009 Posty: 62 Skąd: Z Białegostoku
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 15:25
Sprawdzałem wiązki, rozpinałem kostki i czyściłem styki.
Byłem na kompie, gosć tylko skasował błędy i 100zł...
Odpinałem przepływkę, check zapalał sie tak jak zawsze i nie było żadnej różnicy, dalej tracił kopa...
czarek2208, czy check się włącza przy naprawdę ostrym przyspieszaniu, czy przy każdym najlżejszym nawet Sprawdź dwa cienkie wężyki przy turbinie Resztę koledzy napisali
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pon Lut 23, 2009 15:58
Jutro zajrzymy tam we dwóch. Może mechanikiem nie jestem, ale już 2 latka takim statkiem śmigam i jestem w Białymstoku to może coś pomogę.
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum