Wysłany: Czw Lip 02, 2009 18:36 [R216] Akumulator a alarm i immo
Witam
Mam małą zagryche. Otóż mo TomCat ma jeszcze oryginalny akumulator (11 letni)
Akumulator juz nie ładuje sie wcale i ledwo odpala samochod wiec najwyzsza pora na wymiane i tu pojawia sie problem
Czy jesli odlacze stary akumulator to czy alarm i immo nie rozstroją się czy nie bedzie problemu z pilotem po odłączeniu zasilania w samochodzie????
Oczywiscie po podłączeniu nowego akumulatora
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 18:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak mam być szczery to nie ma w tamtym wątku ani słowa na temat immo
natomiast czytając inne tematy dość czesto rzuca sie w oczy ze po odłączeniu akumulatora immobilizer nie współpracuje z pilotem i nie raz nie pomaga synchronizacja... ja sie nie znam na tym wiem tyle co czytam na forum
albo moze lepiej podlaczyc klemy pod prostownik i wtedy wypiąć stary aku i podpiac nowy wtedy nie spadnie napiecie w ukladach ??
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Vesper416, szopki mieli ludzie, którzy robili dziwaczne kombinacje z wyjmowaniem akumulatora po uprzednim zamknięciu drzwi z pilota.
Wyjmujesz akumulator i normalnie zamykasz drzwi kluczykiem.
Nie powinno być problemów.
nawet jak wyjmiesz akumulator po zamknięciu drzwi pilotem szopek nie będzie, tylko przy montowaniu akumulatora dostaniesz lekkiego zawału jak Ci klaksony zaczną ryczeć
otwarcie drzwi kierowcy kluczykiem powinno uciszyć alarm, chyba, że masz coś kombinowane/popsute
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum