Witam. Po zakupie Roverka i otworzeniu filtra powietrza okazało się, że jest on bardzo zabrudzony (kolor czarny, "zalepiony" brudem, kurzem itd. znalazły się tam także większe śmieci : pióra, liście (średnicy około 4 cm) i tu mam pytanie czy mógłby ktoś (oczywiście jutro lub raczej w poniedziałek) zobaczyć czy w tym miejscu jest taki swobodny wlot powietrza (jeżeli oczywiście to jest ten wlot o którym myślę) i nie ma tam żadnej siateczki lub czegoś podobnego ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 20:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak myślałem - czy nie wiecie gdzie można (jeżeli można) ja dokupić. Jak nazywa się ta część ? A może ma ktoś zdjęcie ? Jeżeli tak to spróbuję coś dorobić (jeżeli nie uda się zakupić). Chodzi szczególnie o wymiary "oczka" kratki
IROLA, a wez sobie cos skombinuj, jakis kawalek siatki ogrodowej czy jakiejs innej z nie za duzym oczkiem zaloz i juz...mysle, ze ciezko bedzie takie cos dostac...chyba, ze w aso Hondy pytajac o taka siatke do civica 5d
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jaka kratka,jakie liscie.Przesiez ciagnie powietrze spod maski.Nie ma tam zadnej kratki fabrycznie,wymien filtr i nie kombinuj z siatkami ogrodowymi.No chyba ze mi i wszystkim Roverom ktore widzialem brakowalo tej siatki.Zawsze mozna znalezc cos w puszce filtra wiekszego niz kuz(robactwo jakis przypadkowy lisc moze).Niech ktos rzuci nr.ref.czesci tylko nie ze sklepu ogrodniczego.Pozdr.
Dziś przyglądałem się swojej kratce na dolocie powietrza (za puszką z filtrem powietrza) i jest ona bardzo czysta... żadnych zanieczyszczeń itp. Wg. mnie jest to jedynie ostatnia deska ratunku w przypadku gdyby coś stało się z filtrem powietrza (gdyby został rozerwany na części i przepuszczał świństwa).
Tak więc, dobrze mieć taką kratkę na swoim miejscu. Jeśli autor lubi oszczędzać patent z siatką ogrodniczą jest dobry.
Ostatnio zmieniony przez rbl Sob Wrz 12, 2009 23:15, w całości zmieniany 1 raz
keczu, oczywiście Twoim zdaniem pod maske liść nie ma możliwości wpaść ? to dziwne bo na każdym filtrze powietrza jaki wymieniałem były drobne listki z drzew
keczu, oczywiście Twoim zdaniem pod maske liść nie ma możliwości wpaść ? to dziwne bo na każdym filtrze powietrza jaki wymieniałem były drobne listki z drzew
keczu napisał/a:
Zawsze mozna znalezc cos w puszce filtra wiekszego niz kuz(robactwo jakis przypadkowy lisc moze)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum