Wysłany: Pon Mar 08, 2010 00:16 [R600] Czy te 4 elementy mają podświetlenie?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Jak w temacie, co do panelu sterowania szybami to wiem ze powinien byc poswietlony, jednak u mnie po jego wymontowaniu nie zauwazylem zadnych zarowek, nawet przewodu ktory by doprowadzal prad. Czy mozliwe, ze byly wersje bez podswietlenia?
Pozatym czy panel regulacji lusterek na drzwiach(zapala sie tylko swiatelko w przycisku podgrzewania w momencie jego uruchomienia), pokretlo regulacji swiatel i potencjometr oswietlenia(sciemniacz) maja podswietlenie?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 13, 2011 14:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 00:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pozatym czy panel regulacji lusterek na drzwiach(zapala sie tylko swiatelko w przycisku podgrzewania w momencie jego uruchomienia), pokretlo regulacji swiatel i potencjometr oswietlenia(sciemniacz) maja podswietlenie?
Te elementy nie mają podświetlenia.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
co do panelu sterowania szybami to wiem ze powinien byc poswietlony, jednak u mnie po jego wymontowaniu nie zauwazylem zadnych zarowek, nawet przewodu ktory by doprowadzal prad. Czy mozliwe, ze byly wersje bez podswietlenia?
Dziwne,piszesz że niema żadnego przewodu,to jak ci działa sterowanie szyb? Tam powinny być wpięte 2 kostki,poza tym ten panel jest podświetlany 2 żarówkami typu R3 0,84W
Generalnie w manualu jest dużo na temat tego panelu strowania
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 08:51
Potencjometr (ściemniacz) ma oświetlenie, przynajmniej w tej starszej wersji. Regulacja ustawienia reflektorów nie jest oświetlana. Panel lusterek ma podświetlany jedynie przycisk ogrzewania (kiedy jest włączone). Panel sterowania szybami od spodu ma wkręcone dwie żaróweczki w szarych oprawkach, wystarczy je przekręcić śrubokrętem.
Potencjometr (ściemniacz) ma oświetlenie, przynajmniej w tej starszej wersji.
aaa... Masz rację. Mój błąd - podświetlony jest sam rysunek "żaróweczki".
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Mialem na mysli to, ze nie ma zadnych przewodow z oprawkami do tych zarowek. Teraz juz wiem jak to dziala, problem w tym, ze nie moge dobrac zadnych zarowek po prostu nie maja takiego typu w sklepach.
Na allegro sa tylko typu led nie ma zwyklych, w dodatku 3rozmiary. Jaki jest rozmiar tych zarowek w panelu?
Mialem na mysli to, ze nie ma zadnych przewodow z oprawkami do tych zarowek.
A to co innego,co do żarówek to tak jak thef wspomniał w każdym elektronicznym powinni mieć i to różne kolorowe,po prostu zapytaj o żarówki 3mm do przycisków/przełączników samochodowych.
Ehhh, to jakas utopia, patrza na mnie jak na wariata nawet na szrocie pytalem i nic. Gdybym mial chociaz stare na wzor, ale jak juz wyzej pisalem nie ma po nich sladu.
Co do podswietlenia potencjometru: wyglada na to, ze wersja nowsza takowego nie posiada- rysunek zaroweczki jest po prostu namalowany farba na plastiku obudowy. Dla pewnosci rozmontowalem go na czesci pierwsze i na 100% nie jest podswietlany.
Co do podswietlenia potencjometru: wyglada na to, ze wersja nowsza takowego nie posiada- rysunek zaroweczki jest po prostu namalowany farba na plastiku obudowy. Dla pewnosci rozmontowalem go na czesci pierwsze i na 100% nie jest podswietlany.
Tylko wersje z przed liftingu mają podświetlany potencjometr w dodatku ma on inny wygląd ale zasada działania taka sama.
Przepraszam ze sie wtrącam w czyjs temat,ale mam pytanie odnosnie oswietlenia w przełącznikach sterujących szybami - Czy w R400 takie właśnie podświetlenie jest?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum