a można gdzies podobne spinki dokupić . Ja nie wiem jak to się robi najpierw podsufitkę się zdjemuje raczej i na sucho zakłąda na ziemie czy jak to Pany ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 08, 2010 20:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja nie wiem jak to się robi najpierw podsufitkę się zdjemuje raczej i na sucho zakłąda
Na początek odkrecasz wszystko co mozna = rączki, oświetlenie itp, potem coś długiego i wąskiego odpinacz spinki odginasz słupki i masz już zdjętą podsufitkę teraz gimnastyka żeby ją wyjąć - czyszczenie, klejenie nowej i reszta w odwrotnej kolejności
mam pytanie za 100 punktow. Czy filcem wyglusza sie dachy samochodowe?
Bylem dzis w hurtowni materialow po material na podsufitke i wzialem dodatkowo taki filc troche w ciemno.
Po prostu mam daleko z pracy do tej hurtowni, hurtownia otwarta jest 8-16 od pn do pt, a ja pracuje od pn do pt od 8 do 17 .... wiec strasznie mi na reke nie bylo by jechac tam jeszcze raz po ten filc specjalnie
Dach raczej sie wyglusza matami bitumicznymi lub ostatnio popularnymi tasmami dekarskimi.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
a skad na dach musi byc lekki material toszto cienka blacha!....z drzwiami nadkolami zgodze sie na bitumy ale nie dach:)
Cholera powiem wam ze od poniedzialku kleje ten material i kurcze ciezka sprawa...tapicerem na pewno nigdy nie bede, trudniejsze to jest niz sie wydaje
Ja jak czytalem o wygludzaniu to wlasnie bitumy wsadzali i taki mialem zamiar u siebie
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie wiem jak na zywo, ale wydaje mi sie, ze szara bylaby lepsza.
Ja ostatnio bylem w hurtowni z materialami wszelakimi i coraz bardziej mnie bierze na obszycie wnetrza skora. Chce dojsc do momentu, kiedy nie bede mial nic plastykowego we wnetrzu. Podsufitke tez chce zmienic na szara, materialowa, ale gladziusienka.
[ Dodano: Sro Lip 28, 2010 16:53 ]
Kupilem (ale do innego celu) 2m bierzace ekoskory za 70zl, wiec mysle, ze nie bedzie to jakis ogromny koszt.
Lelobass, a jaki to material? ja moze w najblizszy weekend skoncze kleic ta swoja podsufitke, potem wrzuce wam kilka fotek jaka chałę odwalilem ale tak z odleglosci 2 metrow jak sie na nia patrzy jest calkiem elegancka hehe
można go lekko rozciągać i niby się kurczy jak dobrze pogłaskasz na zmarszczce , powiem że z ty materiałem jak byś nie wiedział że jest samemu zrobiona podsufitka to byś się o tym nie kapnoł.
Moja rada na temat podsufitki - wyjąć , oderwać stary materiał , oderwać tą okleinę z pozostałościami gąbki czy tam pianki I UWAGA zamontować to co pozostało - wygląda nieźle pod warunkiem że ma się resztę wnętrza w kolorze szarym. Polecam cała operacja trwa około 20 min. szkoda tracić czasu i pieniędzy na takie bzdety.
Jest to też rada dla tych którzy chcą wymienić materiał podsufitki w późniejszym czasie a na razie irytuje ich wisząca i opadająca na głowę płachta. Pozdrawiam
moja podsufitka tez zaczyna w jednym miejscu wisieć z tyłu i chciałbym ją wymienić, ale nie wiem jak wyjąć podsufitkę w r600 ma ktoś jakieś doświadczenie ? którędy przez bagażnik drzwi ?
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 364 Skąd: Racibórz
Wysłany: Czw Cze 09, 2011 22:27
BorysOpole napisał/a:
moja podsufitka tez zaczyna w jednym miejscu wisieć z tyłu i chciałbym ją wymienić, ale nie wiem jak wyjąć podsufitkę w r600 ma ktoś jakieś doświadczenie ?
też bym się chętnie dowiedział
BorysOpole napisał/a:
którędy przez bagażnik drzwi ?
tylko przez drzwi, legenda głosi że trzeba wyjąć fotele
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum