Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam jestem od nie dawna posiadaczem Roverka 420 sdi z 95 roku, wcześniej nie zwróciłem na to uwagi ale teraz zauważyłem ,że po wciśnięciu sprzęgła silniczek pracuje wręcz idealnie puszcze pedał słychać szum no i sprzęgło bierze od samej podłogi co z nim jest wie ktoś bo mam zamiar wybrać się nim za granice ponad 1000 km w jedną stronę i zaczynam się mocno zastanawiać czy podoła ??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 21, 2011 22:34, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 12:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 14:15
Hałasuje łożysko oporowe sprzęgła. Nie jest to wielki problem, ale skoro sprzęgło bierze już od podłogi, to po wykluczeniu jakichś problemów w układzie wysprzęglania, proponowałbym jednak wymienić komplet sprzęgła.
niestety ale u mnie nie za długo polatała pare dni po mieście i chyba raczej nie ma mozliwości sprawdzenia bez rozbierania mam nadzieje ze u ciebie to tylko łożysko
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
Hałasuje łożysko oporowe sprzęgła. Nie jest to wielki problem, ale skoro sprzęgło bierze już od podłogi, to po wykluczeniu jakichś problemów w układzie wysprzęglania, proponowałbym jednak wymienić komplet sprzęgła.
ja puszcza sprzęgło to łożysko oporowe sie nie kręci i to nie łożysko tylko skrzynia szumi. co innego jak by wciskał sprzęgło i by szumiało to by było łożysko oporowe. u mnie po wymianie łożysk w skrzyni nic nie szumi a wcześniej szumiało.
U siebie już nie pamiętam bo to było dawno, ale w zeszłym tygodniu ojcu się wysypala w jego 600 skrzynia z R25 (400zl) nowe sprzęgło(national 500zł bo było już cienkie) + olej do skrzyni (Mg rover mtf 130) i jeszcze przegląd i nabicie klimy łacznie 1500zł.
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
gandzia1969 najpierw tylko szumiało później w czasie jazdy coś strzeliło i zablokowało mi koła na ułamek sekundy myślałem że to może przegub czy coś(nie skleiłem faktu) i tak jeździłem jeszcze 2-3 dni(150-250km/dziennie) i znowu strzał i blokada na ułąmek sek ,ostro już huczało więc się domysliłem ze to skrzynia - i do warsztatu coś tam się zmieliło , na pocieszenie 2 tyg temu ojcu też padła szkrzynia i to w trasie bez wcześniejszych oznak albo sie nie wsluchal
[ Dodano: Sro Lip 07, 2010 00:00 ]
ogólnie te skrzynie pg1 to żadna rewelacja podobno te w mg są poprawione ale nie mam pewności coś mi tak świta
Dzięki kurde jutro muszę jechać do Niemiec 900km w jedną stronę na chszest nie mam czasu już na robotę muszę zaryzykować może się uda dam znać czy się udało
No i dojechałem oraz wróciłem wszystko ok jak szumiało tak szumi zrobiłem 3000 km bez problemu ale dzięki za podpowiedzi teraz się tym zajmę spokojnie.
[ Dodano: Sob Lip 24, 2010 09:51 ]
wczoraj zmieniłem autko ale dalej jestem wierny roverkom teraz model 420 nie wiem czemu ale coś w sobie mają są inne tak jak kobiety!!
No i dojechałem oraz wróciłem wszystko ok jak szumiało tak szumi zrobiłem 3000 km bez problemu ale dzięki za podpowiedzi teraz się tym zajmę spokojnie.
no to pogratulować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum