Wysłany: Nie Paź 03, 2010 16:42 [R75] Stuki podczas przyspieszania
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Zauważyłem że ostatnio coś zaczęło stukać tak jakby pośrodku R w okolicy skrzyni przy "energicznym" przyspieszaniu, przeciąganiu biegu 1,2.
Jedyne co mi przychodzi na myśl to przeguby, ale gdy skręcam na maksa nic nie stuka.
Stukanie jest bardzo rytmiczne i szybkie (im więcej gazu tym szybsze stuknięcia) , a przy spokojnej jeździe objawu nie słychać.Najgorzej jest przy ruszaniu trzeba to zrobić delikatnie żeby nie stukało.Co według was może powodować takie stuki?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 19:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 03, 2010 16:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jaki masz przebieg? Jeżeli około 200tys. i nie miałeś wymienianego sprzęgła prawdopodobnie zaczyna się kończyć. Czy czujesz drżenie na pedale sprzęgła? W jakiej pozycji zaczyna ciągnąc?
Myślę... tzn mam nadzieje, że nie jest to wina sprzęgła:( Dwu masa wymieniona była w zeszłym roku.Ciągnie mniej więcej od połowy sprzęgła.Odgłos stukania dobiega jakby od podłokietnika gdzieś pod nim.
Wysłany: Nie Paź 03, 2010 18:40
lukasz5992 napisał/a:
Odgłos stukania dobiega jakby od podłokietnika gdzieś pod nim.
Trzeba było tak od razu.
1. Jest pod spodem w miejscu miej więcej o którym piszesz osłona termiczna. Może się poluzowała lub odchyliła i uderza o wydech lub karoserię.
2. W tym samym miejscu są wieszaki do podwieszenia wydechu. Mogła guma wyskoczyć z wieszaka lub pęknąć i wali o karoserię.
Jutro rano to sprawdzę kanał i będę wiedział, z tym jeszcze ,że te stuki nie słychać na luzie nigdy... Najgorzej jest pod gorę jak ruszam z 1 potem 2.Odgłos identyczny jak przegłubu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum