Wysłany: Nie Sty 23, 2011 14:39 [R600 Problemy z instalacją gazową rover600
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam! Mam problem z gazem w moim Roverku 600 praktycznie od początku, gdy tylko instalacja została założona. Na benzynie chodzi idealnie, natomiast na gazie( sekwencja) szarpie po rozpędzeniu się do 100 km/h. Początkowo było tylko to, więc instalacja była wielokrotnie oczyszczana, zmieniane filtry, przeprowadzane regulacje. Po takim zabiegu sytuacja poprawia się na chwilę i znowu to samo. Wyjątkowo odczuwalne jest to na trasie, ponieważ samochodem praktycznie nie da się normalnie jechac. Nie ma siły na gazie , a ostatnio po prostu rozłącza się automatycznie na benzynę. Początkowo zależało to od prędkości(ok.120km/h), teraz dzieje się tak na mieście, a na trasie przejeżdża na gazie ok. 3 km i automatycznie przeskakuje na benzynę. We wtorek będzie zakładana grzałka na listwę, gdyż jest podejrzenie, że zamarza, ale tak samo dzieje się niestety w lato, więc nie ma różnicy, jaka to pora roku. Może ktoś z was ma pomysł, co to może byc.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lut 25, 2011 20:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 14:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam problem z gazem w moim Roverku 600 praktycznie od początku, gdy tylko instalacja została założona
Dla mnie jest tylko jedno rozwiązanie. Albo niech założą ta instalację jak należy albo niech wyciągają te śmieci spod maski i oddają pieniądze. Jak można sprzedać coś co nie działa. Ludzie chyba jakieś prawa konsumenta obowiązują? czy nie?
igunia7 napisał/a:
We wtorek będzie zakładana grzałka na listwę, gdyż jest podejrzenie, że zamarza
typowe zachowanie druciarzy. Napisz co masz tam pod maską a my Ci powiemy co należy wymienić. Jestem na 98% pewny, że pod maską siedzi alaska i czerwone valdemary . Taki setup jakoś będzie działał pod warunkiem prawidłowego zestrojenia.
A na przyszłość planuje zmienić "fachowca" od gazu.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sty 2011 Posty: 101 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Nie Sty 23, 2011 20:39
_papa_ napisał/a:
Dla mnie jest tylko jedno rozwiązanie. Albo niech założą ta instalację jak należy albo niech wyciągają te śmieci spod maski i oddają pieniądze. Jak można sprzedać coś co nie działa. Ludzie chyba jakieś prawa konsumenta obowiązują? czy nie?
czyli tak jak napisałem mniej więcej
_________________ Super auto, super wypas w super cenie- ROVER Nie zapomnij o opcji "pomógł" jeśli pomógł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum