Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam mam takie pytanie czy jest mozliwość zamontowanie innej cewki?? to znaczy z 1,6 lub innej do silnika 2,0?? bo kupiłem kable z ngk ale tam sa troche inne polce i mam przebicie i sie zastanawiam czy moze mam inną cewna. jakie sa jeszcze dobre kable do 2,o litrówki
[ Dodano: Pią Mar 25, 2011 16:55 ]
nikt nie pomoże
Ostatnio zmieniony przez szoso Sob Mar 19, 2011 20:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 16:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a co do jest rozdzielacz zaplonu?? gdzie to sie znajduje?? jak patrzyłem w swoje stare kable to tam troche tej wtyczki wyslaje a w tych ngk to nie wystaje i nie wiem czy to ma jakos roznice bo moze nie dociska do koncza
Rozdzielacz zapłonu, czyli w Twoim przypadku Kopułka i Palec. Kopułka to ta czarna puszka do której wchodzi 5 przewodów, 4 od świec i ten środkowy idzie do cewki właśnie. poszukaj cewki np. od poloneza lub czegoś podobnego.
Witam podpinam się pod temat żeby to nie zakładać nowego.
Moje pytanie jest następujące czy przewód WN od cewki a w zasadzie jego długość ma znaczenie na jakość iskry lub szybkość przepływu iskry?
Cewke mam zamontowaną wysoko blisko zbiorniczka wyrównawczego (he kawałek drogi) jak wiadomo cewka w ori miejscu jest na bloku a kabel króciutki. Przewód nie jest z kompletu, taki kupiłem bo był potrzebny tylko do cewki.
Podsumowując czy pokusić się o przeniesienie cewki blisko gdzieś np skrzynki z bezpiecznikami żeby podpiąć krótkim kablem czy nie ma to żadnego znaczenia??
Teraz mi przyszło do głowy że np. zmieniając kable przypuśćmy za rok też bedę musiał kombinować z tym do cewki więc chyba przełożę cewke i dam krótki kabel i zobacze jak jest.
Dzięki
pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum