Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 16:14
Jakaś blaszka miedziana, kawałek laminatu, nawet zwykły drut taki jak do grota lutownicy - spłaszcz go kombinerkami z obu stron, wepchaj do wtyczki a do szyby przyklej tym elektro klejem.
tylko jest też taki problem z tym klejem że on służy do uzupełniania przerwanych nitek na szybie a nie do przyklejania takiej powierzchni, nie wiem czy jak będzie go taka plama czy nie będzie się to grzało za bardzo? a wiadomo czym grozi takie punktowe grzanie szyby gdy na zewnątrz będzie mróz
tylko jest też taki problem z tym klejem że on służy do uzupełniania przerwanych nitek na szybie a nie do przyklejania takiej powierzchni, nie wiem czy jak będzie go taka plama czy nie będzie się to grzało za bardzo? a wiadomo czym grozi takie punktowe grzanie szyby gdy na zewnątrz będzie mróz
Dokładnie, to coś nie jest klejem i służy do uzupełniania ścieżek.
Mi udało się tym naprawić jednak grzanie (lutownicą się nie udało) w ten sposób, że powiedzmy przycisnąłem ten miedzianą końcówkę do szyby (myślałem że się przyklei) ale jak zobaczyłem, że nic z tego to wcisnąłem na stałe między szybę a krawędż klapy kawałek drewienka, tak aby przyciskał to non stop i z głowy
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Maj 12, 2011 22:34
Zanim będziesz "kleił" to delikatnie przeczyść tą powierzchnię miedzianą którą masz na szybie drobnym papierem ściernym i odtłuść jakimś rozpuszczalnikiem.
Dziś jak będe jechał na zajęcia to postaram się kupić ten klej. I tak jak pistolet, mowisz, najpierw lekko wyczyszcze. Jakbym miał jakieś watpliwości czy cos to jeszcze ewentualnie się odezwę Zobaczymy co z tego wyjdzie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum