Wysłany: Sro Cze 22, 2011 20:44 [620sdi] PROBLEM Z BIEGAMI
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam.
Wlasnie dzisiaj wymieniłem olej w skrzyni biegów ,ponieważ biegi ciezko wchodzily po wlaniu oleju jakos bylo spoko az do rana kiedy chcialem do pracy jechac a tu zaden bieg nie chcial wejsc tyl;ko po kilku pompowania pedała jakos ruszyłem z trudem , kupiłem DOT 4 bow zbiorniczku nic nie było ,jest przeciek .Wygłada to ze zaraz tu przy tulejach gdzie znajduja sie przy skrzyni nieweim jak to opisac ale sa tam jakies gumki i chyba od nich cieknie bo nie sa na jakiesobemi tylko nasadzone czy powinienem na włozyc objemki zaciskowe czy to tak powinno byc,jutro rano sprawdze jeszcze raz jak beda biegi wchodziły bo cos mi niepasuje.A propo wysprzeglika to jest suchy to znaczy od niego nic nie cieknie bo jak dzisiaj sprawdzalem w intercarsie koszt okolo 80 zł nie tak złe wina pradopodobnie lezy tutaj zaraz gdzie sa te tuleje cołatwo sie wyrabiaja.
Mysle ze macie jakies pomysły , porady .
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 22, 2011 20:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Cze 23, 2011 05:53
Sam sobie odpowiedziałeś na Twój kłopot ze sprzęgłem. Masz wyciek płynu tylko, ze jak dobrze pamiętam tam był DOT3, i za bardzo nie można mieszać tych płynów. Jeżeli uciekł Ci cały płyn trzeba ręcznie odpowietrzyć. (Naturalnie wcześniej sprawdzić gdzie masz wyciek płynu)
_________________ -=W przyszłości chciałbym zostać Św Mikołajem - ponieważ tylko Mikołaj zna adresy nie grzecznych dziewczynek
Witam
Wlasnie ogladalem autko narazie bez problemu choc czasami ciezko wchodzi wsteczny z zgrzytem płyn w zbiorniczkunie ubywa przyw wolnej chcwili musze jeszcze raz zajrzec pod samochód bo troche mnie niepokoi a gumka co zaraz jest przy skrzyni łącząca z drązkiem do zmiany biegów moze była tam kiedys objema plastiokwa no nieweim jutro lub w sobotre zobacze narazoie nic nie cieknie.
trochę poszukałem na ten temat, tu jest napisane że jest mieszalny
http://www.plyny.pl/plyny3.php?lang=pl
na forach innych marek też piszą że jest mieszalny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum