Wysłany: Pon Sie 22, 2011 21:22 [MG ZS V6] Czy tłumik końcowy posiada wytłumienie?
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
Dzisiaj zdemontowałem wydech końcowy ponieważ zewnętrzna powłoka wglądała jak jeden wielki chips!
mam zamiar domowym sposobem go podratować,zastanawiam się tylko czy oryginalny wydech posiada wytłumienie w postaci wełny czy waty stalowej!
u mnie po rozcięciu nie ma nic i zastanawiam się czy tak ma być czy może całe wytłumienie wydmuchało,kto pomoże
Ostatnio zmieniony przez Adrian Wto Sie 23, 2011 07:40, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 21:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
doszedłem do wniosku że nie ma możliwości aby wytłumienie wydmuchało wydechem! komora w której miało by się znajdować to wytłumienie była szczelnie zamknięta,pokrycie wydechu składało się z trzech warstw blachy,u mnie ostatnia była nie naruszona!
podejrzewam że wytłumienie nie było by w stanie wydostać się tymi małymi otworami w rurach,mam zamiar całość pokryć warstwą blachy nierdzewnej i to tyle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum