Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
W związku z tym, że Roverkowe hamulce mi nie odpowiadają, chciałbym zmienić zaciski na przedniej osi. Padło na dwie pozycje, pierwsza zaciski z preludy vti i tarcze 282mm lub druga zaciski brembo z tarczą 315/326mm.
Jako, że posiadam te drugie zaciski, stwierdziłem, że zagoszczą w miejscu starych czterotłoczkowe brembo. Parę wątpliwości już rozwikłałem, jednak zastanawiają mnie dwie sprawy.
Czy seryjna pompa wydoli?
Co z ABS, da radę tak silnym zaciskom?
Pozdrawiam,
Maciej
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 20:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy seryjna pompa wydoli?
Co z ABS, da radę tak silnym zaciskom?
Nie wiem jaką masz pompę ale kumpel ma 4 tłoczki na tarczy 33X z pompą 15/16' i wszystko gra.
Pomyśl jak działa ABS i będziesz znał rozwiązanie drugiego pytania
Ps. Zacisk z BMW/Alfy/Fiat`a/Peugeot`a?
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sty 2011 Posty: 106 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Lis 09, 2011 09:35
Zaciski z Peugeota 406 Coupe. Informacja na przyszłość dla chcących zaciski z Peugeota, Brembo występujące w 607 jest inne (większy zacisk) niz te z 406
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum