Wysłany: Czw Maj 17, 2012 18:08 [R45 Diesel] Słabo odpala
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, ostatnimi czasy mój rowerek słabo pali. Wymieniłem świece żarowe, wężyki dopływu paliwa a pomimo to muszę podgrzewać świece dwa, trzy razy. Inaczej muszę troszkę pomęczyć akumulatorek. Co waszym zdaniem powinienem jeszcze sprawdzić? Pozdrawiam MARQS.
_________________ MARQS
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 17, 2012 18:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przekaźnik świec żarowych sprawdzałeś. Zmierz napięcie na świecach podczas grzania.
Kąt wtrysku także do sprawdzenia.
Użyj opcji "szukaj". Było bardzo dużo tematów o takim problemie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dziękuję za podpowiedź, gdy tylko uda m się ustalić usterkę z pewnością podzielę się tą informacją. Mam tylko nadzieję że nie jest to słaba kompresja. Pozdrawiam MARQS
Akumulator Centra Futura 1,5 roku. Kontrolka świeci na zielono. W pracy mierzony profesionalnym miernikiem elektronicznym wykazuje 85%, Niestety nie ma możliwości sprawdzenia go AEROMETREM, nie dz się go rozebrać i sprawdzić poziomu płynu, tak jak w poprzednim Centra Plus. A w tej sytuacji boję się go doładowywać by go nie dowalićć do końca. Pozdrawiam MARQS
MARQS, nie ma opcji żeby to był aku, wiesz zawsze dobrze sprawdzić (u mnie się to sprawdziło. Sprawdz to o czym wspominali bardziej doswiadczeni koledzy
MARQS, nie ma opcji żeby to był aku, wiesz zawsze dobrze sprawdzić (u mnie się to sprawdziło. Sprawdz to o czym wspominali bardziej doswiadczeni koledzy
Po wielu za i przeciw zacznę od wymiany przekaźnika Mam nadzieję że to tylko to.
Pozdrawiam MARQS.
[ Dodano: Nie Maj 20, 2012 18:42 ]
Witam ponownie, mam pytanie do sympatyków marki Rover co sądzicie o dodatkach do paliwa mających niby czyścić wtryski ? Czy ktokolwiek je stosował ? i czy były jakieś rezultaty ? Pozdrawiam MARQS.
Ja zawsze wlewałem jedno opakowanie na cały bak zaraz po zakupie samochodu. Poprawa była jeśli wcześniej ktoś tankował syf, lub używał diesla tylko w mieście. Do benzyny bym tego nie wlewał.
Przyłączę się do tematu;) Od kilku dni roverek po odpaleniu był słaby i chodził jak by na 3 garach, trzeba było pogazować go 1500 - 2000 obr przez jakieś 20 - 30 sekund i silnik zaczynał pracować równo. W głowie oczywiście milion czarnych myśli od padających wtrysków po awarię pompy albo sterownika. No ale na spokojnie - wizyta w tesco, płyn do czyszczenia wtryskiwaczy STP, i co?? Przejechałem dosłownie po dolewce 15 km i problem się skończył. Zatem złota zasada działa - zawsze zaczynamy od rzeczy najprostszych i najtańszych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum