Przerabiał ktoś taki temat jak zapalcowanie wałka wydechowego z VVC ? Wiem, że łatwo się to robi w zwykłych wałkach z 1.8, a jak sytuacja wygląda w wałku z VVC ? Przecież tam jest miejsce na kółko rozrządu... Da się to jakoś wyjąć i wstawić tam palec ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 25, 2012 20:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Rafałek wystarczyło do mnie napisać na PTK oczywiście że się da tam jest wkręcana śruba więc w czym problem daj mi wałek z VVC i wałek z 1.4 i za parę dni CI odeśle gotowe.
Rafałek wystarczyło do mnie napisać na PTK oczywiście że się da tam jest wkręcana śruba więc w czym problem daj mi wałek z VVC i wałek z 1.4 i za parę dni CI odeśle gotowe.
Pisałem na PTK, ale nie widziałeś chyba tak jak ja nie widziałem jeszcze wałków z VVC i wolałem zapytać niż wtopić kupując je masz metodą nieniszczącą wałek z 1.4 ?
Trzpień jest tam usytuowany na oringu. W ostateczności może w listopadzie będę miał kilka trzpieni. Nie mierzyłem jeszcze średnicowo bo możliwe że dało by się trzpień nagwintować i wkręcić, a jak nie to stoczyć gwint w środku i zrobić jak ori.
Mam już wałki od VVC. Mamy tam otwór o średnicy 11mm a potem gwint na śrubkę 10...
Teraz przydałoby się mieć wymiary palca w tej części, która znajduje się w wałku. Mam stary wałek z palcem przed sobą, ale jak z niego wymontować palec metodą bez uszkodzeń to nie wiem. Ktoś podpowie ?
Chęnie bym go wyjął, oddał do nagwintowania i wkręcił w wałek od VVC.
O, czyli jest dużo grubszy. Konieczne będzie toczenie i wkręcenie na klej do gwintów. I regulacja jakimiś podkładkami, żeby pozostał na swoim miejscu... Ewentualnie dotknięcie spawarką...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum