Wysłany: Wto Sie 21, 2012 09:16 [MG ZR] Szarpanie na jedynce
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Hej, auto od jakiegoś czasu szarpie na pierwszym biegu przy jednoczesnym puszczaniu sprzęgła i dodawaniu gazu, na drugim jakby odrobinę też ale może mi się wydawać, pozostałe biegi pracują bez zarzutu. Czuć jakby bicie pod pedałem sprzędła, efekt nasila się kiedy koła są skręcone.
Podczas puszczania sprzęgła bez dodawania gazu buczy, jak dziki gołąb o 5 nad ranem.
Efekt można zniwelować zwiększając obroty do 2500-3000 przed puszczeniem sprzęgła.
Każdego dnia bije coraz mocniej... obawiam się że wkrótce coś uszkodzę.
Sprzęgło jest raptem 2 letnie... Jakieś sugestie panie i panowie? To pewnie znów kończy się sprzęgło... ale może to jednak coś innego co mogę sprawdzić zanim wydam kolejne 1000 zł?
Ostatnio zmieniony przez gr4 Sro Sie 22, 2012 14:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 21, 2012 09:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak buczy to łożysko, w tym wypadku łożysko sprzęgła.
A jak wysoko łapie Ci pedał?
Poza tym ten tysiaczek to przesada - sprzęgło komplet LUK/Valeo 300zł, robocizna u dobrego mechanika we Wrocławiu 400zł.
Sprzęgło łapie tak jak zawsze od kiedy wymieniłem, gdzieś od połowy.
Ostatnim razem za sprzęgło z wymianą dałem 7 stów i w dwa lata zajeździłem wiec tym razem muszę kupić coś solidniejszego więc dlatego tysiączka licze....
Swoją drogą polećcie solidne sprzęgło, NATIONAL nie dał rady jak widać...
Wybór jest skromny. LUK/Valeo można polecić, Sachs też dobry, ale już droższy chyba nie warto dopłacać. Wybieraj z tych 3 marek, National to raczej nic dobrego. Chyba u Ciebie nie trzeba wymieniać kompletu sprzęgła, ale cena robocizny jest wysoka, więc można rozważyć wymianę kompletu i mieć spokój.
Jeśli będziesz to robić we Wrocławiu to polecam Pol-Motors i p.Gawina, wjazd za Shellem na Kamiennej. Te 400zł to jego cena, kiedy pytałem, a przy wymianie sprzęgła jest co spieprzyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum