Dawidovs napisał/a:
Sprężynę odpiąłem i w środku korpusu skrzypi.
Bzdury gadacie razem z SyntaXem
Nie są to bzdury ponieważ u mnie czasami również skrzypi jak jest bardzo gorąco na zewnątrz.
Jestem na 100% pewien, że skrzypi gumowa uszczelka prowadzona w cylindrze pompki. Jak się dotknie korpusu podczas wciskania to czuć drgania relaksacyjne.
Mam u siebie przeróbkę za 15zł
Skrzypi bardzo rzadko i nie jest to dla mnie aż tak uciążliwe. Jak skrzypi to na początku jazdy i po chwili ustaje.
Pewnie te dwa materiały, w pewnych warunkach, we współpracy ze sobą potrafią zaskrzypieć. Dlatego nie grzebię i jeżdżę dalej.
Zakładam, że problem jest nie do rozwiązania akurat w tej konfiguracji.
Jeżdzę na tej pompce ponad rok i przejechałem na niej 31 tys km
Dodam, że nigdy nie musiałem odpowietrzać i ucho mam nasmarowane smarem
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 13:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To że nie musiałeś odpowietrzać to jest dla mnie cenna informacja...
Ciekawe jest że nie ubywa mi płynu ale po odpowietrzeniu lepiej wchodzą biegi.
Mam czasem problem z 4, wchodzi raz na 5 razy z lekkim oporem. Może to skrzynie coś boli...
Panowie dzisiaj odpowietrzałem sprzęgło i zauważyłem że odpowietrznik tzn. ta rurka nie jest sztywna tylko wychodzi ze skrzyni i się trochę rusza., Czy to oznacza kłopoty?
własnie tak przeglądałem YT zerknąłem na film z wymianą pompki walczyłem z tym długo szukając oszczędności a tu pompka za 325 złociszy, z nowym tłoczkiem. hmmm ktoś zapełnia niszę rynkową
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum