Tak - stara była pęknięta i z kupą silikonu tu i ówdzie, więc po zamianie na "nową" po kapitalce zabrałem starą do domu dla np. reanimacji którejś z części, a nóż się przyda... A skąd to zdziwienie?
_________________ pozdrawiam ze swojego R45
van-reiv
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 08, 2013 14:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
van-reiv, Skąd zdziwienie? Większość warsztatów, (moim zdaniem pseudo-warsztatów) nie zwraca wymienionych części.
Żywy z warsztatu nie wyszedłbym bez głowicy
Znyranej rolki napinacza czy starej pompy wody mogliby nie oddawać ale głowicy chyba nie próbowaliby zatrzymać u siebie.
Ja do tych chłopaków pod tym względem mam zaufanie.
Jednak nie odpowiedzieliście w sprawie podmiany klekoczącego zaworu na ten ze starej głowicy w której klekotanie nie było...
_________________ pozdrawiam ze swojego R45
van-reiv
van-reiv, nie zawory Ci zapewne klekoczą, tylko popychacze hydrauliczne zaworów, tz. szklanki. Żeby je wymienić musisz rozpołowić głowicę. Wymień na nowe (koszt ok 35zł sztuka a potrzebujesz ich 16), albo na te z starej głowicy. Wyczyść w ropie, benzynie ekstrakcyjnej, poskładaj i będzie ok. W tym artykule masz opis jak wyjąć szklanki: Artykuł a tu filmik jak rozebrać popychacze: film
Życzę powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum