bedzie mozliwosc tym programem aktywacji dolozonego parktronica (R75 2004r), czy moze sama inpa da sie to ogarnac??
W jakim sensie i co chcesz aktywować? Dołożyłeś fabryczne rozwiązanie Rovera?
Jedyna opcja jaka przychodzi mi do głowy, to tylko PDC Sounder do aktywacji. Jeśli to ma być to, to można będzie
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Ja liczę że w kolejnej wersji (oby jak najszybciej) pojawi się opcja ustawiania RPM biegu jałowego i że nie będzie to opcja zablokowana dla zwykłych userów
Ja liczę że w kolejnej wersji (oby jak najszybciej) pojawi się opcja ustawiania RPM biegu jałowego i że nie będzie to opcja zablokowana dla zwykłych userów
dolozony fabryczny parktronic do fabrycznej wiazki, centralka w bagazniku podpieta, czujniki wszystkie cykaja po wbiciu wstecznego ale nie ma glosu z glosniczka w liczniku przy zblizaniu do przeszkody ... czy moze jeszcze gdzies jakis czujnik nawala przy skrzyni??
czy moze jeszcze gdzies jakis czujnik nawala przy skrzyni??
Jeżeli czujniki działają to automat przy skrzyni jest sprawny może sam buzer
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
no wlasnie buzzer jest w zegarach, jak nie wylacze swiatel to pika, w tylnej polce nie ma instalacji do glosniczka, choc sam glosniczek posiadam, chyba ze sa rozne wersje modulu parkowania
a bmwscanner nie masz?
To kwestia zmiany jednego bajta, nawet bit'a zakładając, że masz wersję 04 swojego licznika, ale pewnie tak jest. No i że wszystko jest poprawnie podłączone.
A owa INPA widzi Twój moduł od parktronika?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
mam bmw scanner demo i inpe, tylko musze ogarnac laptopa bo lubi sie wylaczac a nie chce czego popsuc przy samochodzie, jak cos ogarne to dam znac w bmw scanner szukac PDC
obawiam się, że bmw scanner demo będzie potrafił tylko diagnozować, ale... demo pójdzie na kablu od INPA, a wydaje mi się, że możesz tym odczytać swój eeprom z IKE. Wtedy wkleisz tutaj w tagach [ code ] [ / code ] zawartość komórek w hex, tak jak podaje to bmwscanner Kodować tym raczej Ci się nie uda Musisz poczekać na TOAF'a albo podjechać do kogoś kto ma pełny program BMWScanner z ichniejszym interfejsem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum