christopher7, chyba nikt nie próbował, przynajmniej gdy zadawałem podobne pytania nikt nie odpowiedział.
Rozmawiałem w tej sprawie z jakimś technicznym gościem z niemieckiej centrali Boscha. Był tak miły i sprawdził, czy coś innego podejdzie w miejsce naszej pompy do diesla. Oficjalnie istnieją jej dwa modele - ten, co był oryginalnie montowany i późniejszy, zamienny i montowany w ostatnim roczniku R75.
Wypatrzyłem też różne pompki, które wyglądają identycznie jak nasze, mają sąsiednie numerki w katalogu i też współpracują z różnymi wariantami sterownika EDC15 w dieslach (a są przy tym tańsze od naszych ).
Niestety miły pan sprawdził, z kimś się podobno jeszcze konsultował i zawyrokował, że ani ta pompka od benzyny, ani kuzynki z innych diesli nie podejdą, bo tam coś w sterownikach jest inaczej i to nie będzie działać tak jak powinno.
Może więc ktoś do tego R75 wsadził taką pompkę, ale czy ABS działa właściwie i czy trakcja w ogóle jest aktywowana... tego nie wiemy.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 15, 2016 15:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
christopher7, palić i jeździć mógł, przycisk TC podłączony mógł mieć (chyba pół roku jeździłem z podpiętym przyciskiem, który nic nie robił poza generowaniem błędu komunikacji z TC w ECU, gdy się go wcisnęło ).
Ale czy ABC działał i komunikował się jak trzeba i TC działało, tego nie wiemy.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Wysłany: Wto Mar 15, 2016 16:20 [R75] dolozenie trakcji
wellman, bez zamontowania i sprawdzenia możemy sobie tak dywagować i się zastanawiać nad potencjalnymi błędami i problemami. Jak się wkurzę to sprawdzę sam jak to chodzi pod dieslem. Ale na razie niestety nie mam na to ani czasu ani chęci
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do MG i ROVERA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum