Wysłany: Sob Lis 12, 2016 11:29 [R400] Kontrolka ładowania oraz brak wspomagania
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witajcie!
Wczoraj jadąc do mojej lubej po 10km zauważyłem palącą się kontrolkę ładowania. W tym samym momencie zniknęło wspomaganie kierownicy. Zawróciłem do domu.
Kontrolki stopniowo gasły tak jak i coraz słabsze światła. 50 metrów przed domem zapaliła się kontrolka ABS. Kiedy zgasiłem auto pod domem już go nie odpaliłem.
Alternator? Czy może coś innego?
Proszę o pomoc:)
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 12, 2016 11:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Własnie zerknąłem pod maskę....
Bo wczoraj wróciłem w nocy a dziś miałem od rana trochę pracy.
Strzelił pasek.
Czy to jest droga naprawa? I czy ewentualnie mogła spowodować poważne uszkodzenia czegos innego?
Słyszałem już dosłownie zbliżając się do domu że auto ciut inaczej pracuje. Ale nie było żadnych zgrzytów,trzasków czy stuków.
Słabo Ci pracował bo akumulator się prawie rozładował, tak więc podłącz go pod prostownik.
Pasek kosztuje kilkanaście zł, wymienić można samemu posiadając klucze narzędziowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum