Wysłany: Sro Lis 30, 2016 18:35 [r75] Problem z hamulcami
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam sprawa wygląda tak raz przy ostrym hamowaniu pedał wpadł mi w podłogę ale potem wszystko wróciło do normy po pewnym czasie hamulce były coraz niżej na pedale aż w końcu nie było ich wcale zmieniłem pompę hamulcowa jak wyczytałem na forum odpowietrzyłem je 3 godz było dobrze i znów się powtórzyło to samo kupiłem przewody na tył nowe bo jeden się pocił odpowietrzyłem dalej po kilku hamowaniach brak hamulców sprawdziłem wszystkie tłoczki gumki w zaciskach odpowietrzałem pompę hamulcową potem pompę abs i na końcu przewody i dalej brak hamulców nie wiem co już robić
Ostatnio zmieniony przez Kunta Czw Gru 01, 2016 08:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 30, 2016 18:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Juz 5 razy układ przelany nowym płynem od tego zacząłem bo to tak oczywiste ze nawet nie wspomniałem o tym wyczytałem o jakimś bezpieczniku F7 abs-u ale to raczej usterka mechaniczna myślę no nie mam pojęcia co robić pompa abs-u nie bo pedał pulsuje słychać abs i czuć teraz zimą jak koła pulsują
Pedał robi się twardy ale na włączonym silniku wpada w duł syczy i tak przed końcem przy dole taki trzask słychać linki lub czegoś innego.Jak by podciśnienie chodzi o przewód który idzie do servo jest ok bo pedał działa lekko a tak by był twardy i ciężko hamował tak myślę oczywiście na włączonym silniku na wyłaczonym chodzi ciężko hmm
Przewód od ciśnienia ok i dalej wszystko wychodzi na pompę hmm ale zmieniłem a starą rozebrałem i gumki wszystko było ok szukam dobrego zakładu mechanicznego w pomorskim bo szkoda kupować coś co jest sprawne a w praktyce to może mieć winne jak każdy mówi na logikę to tylko hamulce nie rozrząd i takie problemy większość mechaników to tylko najlepiej VW golf 1 2 3 żeby do naprawy podrzucać dzwonie do 5 mechaników nikt nie odbiera to nie jest normalne w tych czasach żal
[ Dodano: Nie Gru 04, 2016 19:18 ]
I już po problemie okazało sie ze wypadł bolec mocujący pedał hamulca z serwem nie było tego czuć bo pedał robił się twardy ale przy cofaniu nie zamykał pompki hamulcowej tyle rzeczy wymienione ale bynajmniej mam pewność ze hamulce są na pewno sprawne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum