Ok, ale najpierw muszę ją zgrać ze sterownika. A co do ciśnienia to na zimnym mam ok 4,2 bara a na ciepłym ok 4 bary na jalowym. Przy max bucie spada do ok 3.6
Ciśnienie po prostu ma być wyższe niz 3 bary, nawet jak bedzie 5 nic to nie zmieni po za obciążeniem pompy, wraz ze wzrostem ciśnienia, spada wydajność w litrach/h
A wyższe ciśnienie wstępne nie ma znaczenia na prace silnika bo za ciśnienie na wtryskach odpowiada pompa wysokiego ciśnienia gdzie dochodzi ono do 1350bar, wiec 1 bar w gore na pompie wstępnej nie robi na silniku wrażenia
Mnie się udało pozbyć komunikatu od niskim ciśnieniu przy mapie ostatniej jakiej używałem.
A miałem standardowo dla przedlifta 3.52 na jałowym. Po mocnym pałowaniu, nie zgłaszał problemu. Natomiast wcześniej miałem po krótkiej przejażdżce. Wydaje mi się, że Tobie podsyłałem mapkę zmodyfikowaną nowszymi "odkryciami" ale nie wiem czy akurat z tym
[ Dodano: Sob Sty 21, 2017 16:59 ] Dawidd tylko jeszcze napisz mi, jak masz błąd ciśnienia wstępnego to jaki wynik się zapisuje w błędach...
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
tylko pytanie czy winna jest pompka pod maska..
Teoretycznie pokazuje w toafie bląd zwiazany z ta pompką
Zdjąłem wężyk z filtra i paliwo leci ale takim ciśnieniem ze z latwoscią zatykam palcem
Hmm a jest jakis sposob aby to dokladnie zdoagnozowac? Czy tylko metoda wymiany ? Mam wrazenie ze kiedys ta pod maska pracowala glosniej a dzis wydaje cichy dzwiek. Prawie nie slyszalmy:). Po dotkniecie czuc ze pracuje
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Lut 05, 2017 22:08
adas07072a napisał/a:
tylko pytanie czy winna jest pompka pod maska..
Teoretycznie pokazuje w toafie bląd zwiazany z ta pompką
Zdjąłem wężyk z filtra i paliwo leci ale takim ciśnieniem ze z latwoscią zatykam palcem
Skąd wiesz, że pokazuje w toafie błąd z TĄ pompką?:)
Błąd pokazuje odnośnie niskiego ciśnienia, a nie wskazuje, która to pompa.
Jeśli masz powyżej 1/4 zbiornika to ta pod maską. Sam pół roku jeździłem bez sprawnej pompki w zbiorniku i nie było żadnych problemów powyżej 1/4 zbiornika paliwa. Na pewno pompka ma większe obciążenie ale spokojnie daje radę.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Lut 06, 2017 13:14
dukat11 napisał/a:
j0zek napisał/a:
Jeśli masz powyżej 1/4 zbiornika to ta pod maską. Sam pół roku jeździłem bez sprawnej pompki w zbiorniku i nie było żadnych problemów powyżej 1/4 zbiornika paliwa. Na pewno pompka ma większe obciążenie ale spokojnie daje radę.
Niekoniecznie pod maską. Ja miałem też powyżej 1/4 i nie odpalał i była wina pompy w baku.
[ Dodano: Pon Lut 06, 2017 13:14 ]
adas07072a napisał/a:
w toafie napisane ze zbyt niskie cisnienie na pompce wstepnej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum