Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
Witam wszystkich ja natomiast mam taki problem ze swoim roverkiem (ROVER 45 1,8 16V 2001r) ze na cieplo pali z dotyku natomiast na zimnym silniku ma ciezki rozruch ok. 5sekund krecenia:( Druga sprawa to taka ze gdy ruszam na zimnym silniku i gdy zmienie z jedynki na dwójkę i puszcze gaz to zaczyna szarpac (objaw tylko na zimnym silniku) Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 19:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 13, 2008 15:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam wszystkich. Ja mam taki problem ze swoim roverkiem (ROVER 45 1,8 16V 2001r) ze na cieplo pali z dotyku natomiast na zimnym silniku ma ciezki rozruch ok. 5sekund krecenia:( Druga sprawa to taka ze gdy ruszam na zimnym silniku i gdy zmienie z jedynki na dwójkę puszcze gaz to zaczyna szarpac i rwac (objaw tylko na zimnym silniku) Proszę o pomoc
Jeszcze mi się przypomniało. Mam dwa piloty (oba oryginalne) do otwierania i zamykania centralnego zamka-mam taki problem na jednym jak i na drugim pilocie że czasem muszę raz czasem dwa razy a czasem i trzy razy nacisnąć guzik aby zamknąć albo otworzyć centralny zamek w samochodzie-może ktoś z was miał podobny problem?
Albo wie jak go rozwiązać. Pozdrawiam wszystkich iwanicki07
P.S. Baterii ani w jednym ani w drugim nie wymieniałem
mam taki problem na jednym jak i na drugim pilocie że czasem muszę raz czasem dwa razy a czasem i trzy razy nacisnąć guzik aby zamknąć albo otworzyć centralny zamek w samochodzie-może ktoś z was miał podobny problem?
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Dziękuje wszystkim za zabranie głosu:) Sprawdzę jak wyglądają świece zapłonowe a co do czujnika temp. to chętnie bym do niego zajrzał ale gdzie go szukać? Może ktoś mi poda jakieś wskazówki gdzie on jest.
Co do przebiegu mojego autka to aktualnie jest 76tysięcy km
z tym odpalaniem to pamietam ze u Seen'a w 1.4 16V bylo podobnie (bez szarpania), ostatecznie nie doszlismy dlaczego tak sie dzieje, potem wlozylismy 1.8 16V (oba sa na kopulkach), po tej operacji chyba objawy ustapily, ale to on musi dokladniej napisac
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Niestety nie, ale u mnie nie ma az takiego problemu zeby krecic 5 razy. Na cieplym silniku gorzej odpala, a na zimnym nawet chyba pelnego obrotu nie robi i juz gada
_________________ Above all, it's a Rover
Rover 820Si 96' & FSO 1500C 83' & MG ZS180 05' & Renault Espace IV 09'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum