Wysłany: Wto Mar 11, 2008 15:51 [Freelander] Świeci się kontrolka kontroli zjazdu
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam mam problem z pomaranczowa lampka kontroli zjazdu sprawdziłem kabelki od wyłacznika na lewarku zmiany biegów dobre pomierzyłem omomierzem czujniki abs wszystkie 4 mają około 2,5 oma docismołem kostki na sterowniku abs pod siedzeniem jedyna reakcja to teraz zaswieca sie zielona lampka kontroli zjazdu na 2 może 3 sekundy {pomaranczowa tez ale pomaranczowa pali sie dalej} może jest możliwosc w jakis sposób zresetowac sterownik abs bez komputera odłanczanie akumulatora nic nie daje pompcy
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 20, 2010 23:55, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 11, 2008 15:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 18:36
Nie da rady tylko podłączenie pod komputer
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Ludzie Help!!!!
nie wiem o co chodzi z moim freelanderkiem. Kupiłem go dopiero wczoraj, a książkę serwisowa i cala resztę mam po francusku jechałem sobie jak zawsze,i nagle zaczął mi przerywać i gasnąć, wrzuciłem na luz i całkiem zdechł. pokazała sie ta czerwona kontrolka w kształcie silnika czy czegoś takiego zaraz pod licznikiem przejechanych kilometrów. od tej pory nie mogę go odpalić, znaczy pali a le nie załapuje;/ i czy znacie może adresy jakichś serwisów czy mechaników w województwie łódzkim gdzie mogliby mi to naprawić?pomóżcie
potrzeba pojechać na test komputerowy ja robiłem test na komputerze kts wchodzi silnik 2,0 Di ale tylko silnik z instrukcją po polsku prosze o kontakt na adres bss2@o2.pl cytat z instrukcij obsługi lampka diagnostyczna silnika {tylko silniki diesla}lampka kontrolna zapala sie na chwile po przekręceniu kluczyka w pozycji 2 jezeli nie gasnie lub zapoli sie podczas jazdysystem kontroli emisji wymaga sprawdzenia zatrzymac wyłączyc silnik odczekac 30 sekund i ponownie go zapalić jezeli lampka znow sie zapali dopuszczalne jestkontynuowanie jazdy jednak jak najszybciej udac sie do asoland rover aby zapobiec uszkodzeniu silnika tyle jest na ten temat w orginalnej instrukcji obsługi
Witam wszystkich,mam uszkodzony czujnik abs w przednim prawym kole w swoim freelanderze 1,8 rok 2001(5dzwi)i niewiem jaki czujnik ma byc w tym modelu ,bo wiem że są wciskne i wkręcane i czy strona jest ważna(prawy czy lewy)proszę o rade.Sunew82
Zajmuje się profesjonalnie diagnostyką komputerową i elektroniką, wszystkich LAND ROVERÓW, oraz prowadzę sprzedaż części nowych i używanych. Pilot, kluczyki, czujniki także ABS i inne podzespoły. Posiadam specjalistyczny sprzęt do diagnozy i kodowania
Możliwy dojazd do klienta odpłatnie do 300 km od Wrocławia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum