Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 100 Skąd: Łomianki
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 22:39 [R620] Hamulce...
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam. Mam taki mały problem, po zmianie klocków hamulcowych( przód i tył) zaczeły mi piszczeć hamulce. Te "piszczenie" to dokładnie taki dźwięk jakby nie było okładziny na klockach i tarła blacha o tarcze. Klocki(KASHIYAMA) są nowe i myśle że już się dotarły( przejechałem na nich jakieś 1500-2000km). Macie może jakiś pomysł co to może być?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 26, 2011 21:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 22:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 100 Skąd: Łomianki
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 23:05
No właśnie też tak myślałem, ale nie dawno rozkręciłem wszystko i po obejrzeniu tych blaszek nie zauważyłem żeby na którejś był jakikolwiek ślad przytarcia czy czegoś podobnego.... więc to chyba nie to
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 03:58
Oglądałeś tą blaszaną osłonę tarcz? Przy wymianie klocków można ją nie chcący delikatnie odgiąć i ociera o tarczę to raz.
A dwa to może wina klocków? Mnie piszczały klocki przez długi okres czasu po wymianie ale to chyba była wina ich konstrukcji tzn. za twarde chyba.
Są też na klockach te blaszki co sygnalizują konieczność wymiany klocka i może sie to przygięło?
No chyba,że faktycznie się klocek któryś skończył bo gdzieś może nie równo klocki brać.
Witam wszystkich , to piszczenie to odgłosy klocków , te tańsze tak mają , pisk jak w tramwaju przy hamowaniu , nie zwracaj na to uwagi , terz tak miałem i z czasem ucichło.Pozdrawiam Robert.
Czasami pomaga przesmarowanie grzbietów klocków cieniutką warstwą smaru miedziowego. Zakładałem MK Kashiyama w swojej corolli i po takim zabiegu mi nie piszczały.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum