Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich. Mam takie pytanie: czy w silniku 4-cylindrowym mogą byc tylko 3 świece czy ta czwarta jest, ale gdzieś schowana? Ogólnie auto ciężko pali. trzeba troche pokręcic zanim załapie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 28, 2011 00:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 16:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tamat nie raz był omawiany wiec uzyj opcji szukaj! Powiem tylko tyle ze w tych silnikach sa standardowo 4 swiece żarowe ale do tej 4 swiecy jest strasznie trudne dojście bo jest umiejscowiona a pompą wtryskową wiec czasem to za pompą ludzie zaslepiaja taj jak u mnie było! Pewnie poprzedni własciciel to zrobił za ciebie! wymień 3 świece które masz i bedzie ok Ja wymieniłem 3 bo 4 zaślepiona i pali na strzała!
[ Dodano: Pon Sty 12, 2009 16:53 ]
Skiba napisał/a:
Tak, w serii L są wersje tylko z 3 świacami. Obecne świece Ci grzeją ? Sprawdzaleś przekażnik ? Paliwo się nie cofa ?
Tak, w serii L są wersje tylko z 3 świacami. Obecne świece Ci grzeją ? Sprawdzaleś przekażnik ? Paliwo się nie cofa ?
Tu Kolega napisał ze jest miejsce tylko na 3 swiece w seri L I Nie ma racji Bo Nawet Ty Napisałeś ze sa wersje 3 i 4 świecowe. Następnie Kolega danielsonicl Myli się mówiac ze nie mam racji Bo Odnosząc się do auta Kolegi michal87 R600 z 98r to akurat wiem ze ten rocznik miał 4 swiece bo całkiem nie dawno mój kolega wymieniał własnie w R600 z 98r świece i były 4 sztuki Ps czasem w seri L 4 świeca jest tak inteligentnie zaślepiona ze na pierwszy rzut oka widać jak by nie było tam miejsca na nia przewidziane
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 21:12
Firq napisał/a:
Tu Kolega napisał ze jest miejsce tylko na 3 swiece w seri L I Nie ma racji Bo Nawet Ty Napisałeś ze sa wersje 3 i 4 świecowe. Następnie Kolega danielsonicl Myli się mówiac ze nie mam racji Bo Odnosząc się do auta Kolegi michal87 R600 z 98r to akurat wiem ze ten rocznik miał 4 swiece bo całkiem nie dawno mój kolega wymieniał własnie w R600 z 98r świece i były 4 sztuki Ps czasem w seri L 4 świeca jest tak inteligentnie zaślepiona ze na pierwszy rzut oka widać jak by nie było tam miejsca na nia przewidziane
Ojej, ojej ciężko się doczytać dokładnie o co chodzi Przecineczki i kropeczki by się zdały Utnijmy już te dywagacje - sprawa jest taka były wersje 3 i 4ro świecowe. W 3 świecowych zawsze gniazdo 4tej jest tak samo zaślepione (nie ma możliwości "odślepienia" czy czegoś podobnego ). Rocznik również nie jest ważny, bo sprawdzaliśmy to już.
Tu Kolega napisał ze jest miejsce tylko na 3 swiece w seri L I Nie ma racji Bo Nawet Ty Napisałeś ze sa wersje 3 i 4 świecowe.
Kolego .. to że napisałem "w serii L są wersje tylko z 3 świecami" nie oznacza, że są tylko i wyłacznie ! Seria L posiada silniki z 4, jak i 3 świecami (jeden otwór zaślepiony - ten od strony pompy). A to, że w przypadku 4 świec, czwartą ciężko wymienić to inna bajka
dzieki za pomoc. sprawdzane były świece u mechanika i ten powiedział że grzeją wszystkie 3 i był ogromnie zdziwiony że nie znalazł 4-tej świecy. Może to dlatego że w okolicy nie ma takiego auta i nie zetknął się z czymś takim. Gdy tak próbowałem odpalac autko to zauważyłem właśnie że czasami paliwo mi się cofa. tylko teraz problem jest czy pompa go nie trzyma czy jest nieszczelnośc na przewodach.
no właśnie nie wiem o jaką gruszkę chodzi. Czytałem poprzednie posty o trudnościach z zapalaniem i nie wiem co to za gruszka. U mnie jej nie ma.
Na przewodzie paliwowym, przed filtrem paliwa, powinna być taka gumowa gruszka, służąca do podpomowywania paliwa, jednocześnie zabezpieczająca przed cofaniem paliwa. Mozesz dokupić używaną, lub założyć zaworek zwrotny i wszystko powinno być ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum