ceny pomiedzy 16 - 20 k Ł to na nasze by bylo miedzy 64-80 k pln...
Nie załamuj naszych rodaków pracujących w Anglii.
Wg dzisiejszego kursu: 4,75 wychodzi 76-95 tys. zł.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 08:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak to już?
I tak nisko stoi.
Ale Euro po 4,03!!! Jupi!!
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
1 funt kosztuje ciągle 1 funta, ile to jest złotych, euro, dolarów albo rubli transferowych nie ma zasadniczo znaczenia
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 23:33
Niestety jesteś w błędzie, gdyż kurs funta, euro, czy też innej waluty przekłada się wprost na ceny części... gdyż wszystko jest praktycznie przeliczane z waluty.
P.S. Praktycznie wszystkie rzeczy rozliczane są w ten sposób... z wyjątkiem niewielu rzeczy, które od początku do końca produkowane jest w Polsce i z polskich półproduktów.
A jeśli mi nie wierzysz, to sprawdź ceny paliwa, w odniesieniu do cen dolara czy euro.
Najwygodniej by było, gdyby na całym świecie była jedna waluta... ale wtedy banki i różne instytucje finansowe stracą sporą część zysków
maniaq napisał/a:
ups O_o to funt juz po 4,75 >>?!?
No coz, chyba sie na wyspy wyniose
Ostatnie zamówienie do Anglii bank przeliczył mi już po 4,90
Ostatnie zamówienie do Anglii bank przeliczył mi już po 4,90
Już powinno być ok.
Ja zarobiłem trochę złotych, bo miałem Euro do wymiany, a w poniedziałek było po 4.065, a dziś już po 3,975, czyli 9 gr na Euro różnicy.
Funt, wg kantoru, którego używam 4,67, a sprzedaż 4,74.
Oczywiście banki mają kursy o 8-10 gr gorsze.
Sam zastanawialem sie jakos na poczatku czerwca czy nie zainwestowac we franki, ale wahalem sie i odpuscilem sobie ten temat..az do dnia wczorajszego
Pytanie za 100 punktow : inwestowac czy tez nie
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum