Wysłany: Pon Cze 23, 2014 14:31 [414Si] dziura/gaśnie po wciśnieciu na pedał gazu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam mam problem z moim roverkiem następujący jak zapale go fajnie wszystko elegancko pracuje idze nim jechać jak tylko dostanie temperatury dzieje sie następujące rzecz na wolnych obrotach: po wciśnięciu pedału gazu (gwałtownie) auto dostaje jak ja to nazywam zapaści schodzi na jeszcze niższe obroty i za chwile sie wkręca normalnie ale nie zawsze tak jest przeważnie po prostu zgaśnie jak mu się naciśnie prawy skrajny pedał;p.Zeby auto normalne ruszyło trzeba bardzo delikatnie naciskać pedał gazu.Takie rzeczy dzieją się tylko jak chcemy ruszyć samochodem lub nacisnąć mu pedał gazu jak sobie stoi.Pytanie do was co to może być? Jak to zdiagnozować?Jest to tak frustrujące kiedy chcemy szybko przeskoczyć skrzyżowanie a auto sobie zgaśnie grrr;//
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 23, 2014 14:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mam podobny objaw, ale nie aż tak silny. Czuć tylko lekką dziurę w obrotach po wciśnięciu gazu w podłogę przy ruszaniu, z taką jeszcze różnicą, że dzieje mi się tak tylko na LPG (pewnie wina małowydajnych wtrysków). Na benzynie chodzi normalnie.
W swoim masz LPG, tak? Sprawdzałeś czy na benzynie jest tak samo?
[ Dodano: Wto Cze 24, 2014 14:31 ]
napewno nie jest od wtrysków gazowych bo juz nawet z hana wsadziłem i dalej to samo na benzynie nie gaśnie ale czuć ewidentnie dziurę
mam platyny nowe swiece nowy paluch kopułka jest dobra napewno nie jest to od przewodów i swiec ani palca bo dziura jest tylko jak ruszam z wolnych obrotów
[ Dodano: Wto Cze 24, 2014 15:29 ]
auto normalnie jak jedzie to gładko wiec układ zapłonowy odpada. Uszczelki na ssaku też wymieniłem i sprawdziłem nie ciągnie lewego powietrza wżeru ani skazy nie było na głowicy tez to sprawdziłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum