Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Pon Mar 30, 2009 09:43 [R All 2.0 seria T ] Gumowy wąż układu chłodzenia
Witam. Rozrząd powinien wyjść tanio,pasek rozrządu napędza tylko wałki,pompa wody jest napędzana innym paskiem. części nie są drogie w porównaniu do innych marek,jest dużo części używanych. Bolączką tego modelu jest rura gumowa w układzie chłodniczym,ta z odpowietrznikiem. Jeśli jast stara to spodziewaj się problemów z odpowietrzeniem i pękaniem tego węża. Koszt nowego to około 500 zł. jeśli jest wymieniony to ok. ( nieczęsto jest wymieniony na nowy ze względu na koszt ). Po tym można też poznać czy ktoś dbał o samochód czy oszczędzał na kosztach .
Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 09:34
Hi,hi i właśnie to powiedziałem bratu jak usłyszałem że kupił taką rurę za 500 zł. . Ale on dba o samochód,zresztą ja mam to samo ,wolę zapłacić niż patrzeć na partaninę pod maską
[ Dodano: Wto Mar 31, 2009 10:37 ]
Nice-wawa,sądząc po opisie mam wrażenie że oglądałeś samochód mojego braciszka ,dokładnie taki model i taki przebieg i historia podobna jakaś . Jak jeszcze powiesz że w Jankach to ten sam
no nie bardzo wiem o ktora to konkretnie rure chodzi, wiec ciezko cos zaproponowac, jesli jest tak jak piszesz, to pewnie bym kombinowal z kawalkiem rury metalowej np. na zgieciach , a na prostym odcinku dopasowal cos gumowego
hmm offtop sie robi, wieczorem wydziele dyskusje na porady techniczne
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum