No to lipa Teraz tylko czekać kiedy części na allegro się pojawią. Chyba, że ktoś na własny użytej skubnął autko i części zostaną "w rodzinie". Ogólnie bardzo współczuję. Nie wyobrażam sobie co by było gdyby ktoś mojego ZetoRa uprowadził i tak potraktował. Udusiłabym typa gołumi rękami jakbym go dorwała
_________________ Oficjalnie "aliciaMG", ale może być i "Ruda"
alicjaMG
Lepsza jest akupunktura jąder.
Po takim zabiegu zmniejsza się populacja debili.
Ja jednego typa co mi chciał ukraść lusterko raz dorwałem mył mi felgi językiem bym go na policję nie podał.
Chyba się z kumplami rozmówił bo w tym regionie od 4 miesięcy nagle nic nikomu z aut nie ginie.
Ja mam mieszane uczucia co do forumowej Mapy z lokalizacjami.
Bo co prawda pomysł bardzo mi się podoba, ale wystarczy jeden rzut oka, żeby zobaczyć gdzie w pobliżu są zadbane roverki, często wraz ze zdjęciami...
Ja mam mieszane uczucia co do forumowej Mapy z lokalizacjami.
Dlatego nikt nikogo nie zmusza do umieszczania swojej lokalizacji na niej
sobrus napisał/a:
Bo co prawda pomysł bardzo mi się podoba, ale wystarczy jeden rzut oka, żeby zobaczyć gdzie w pobliżu są zadbane roverki, często wraz ze zdjęciami...
W obawie o kradzież każdy może podać link do ogólnej lokalizacji. Np. Ty możesz zaznaczyć Lublin, bądź jego dzielnicę, a nie konkretnie adres w którym parkujesz R.
Złodzieje jeśli będą b. zainteresowani znajdą sobie auto w inny sposób niż jakieś tam mapki.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Co do złodziei to oczywiście masz racje, ale lepiej im przecież nie ułatwiać.
Zaraz dojdziemy do wniosku, że lepiej nie kupować samochodu, bo złodziej może go ukraść
sobrus napisał/a:
Dla złodziei specjalizujących sie w R czy MG (na nasze szczęście nie jest ich dużo) taka mapka to cenna wskazówka, każdy model jak na dłoni
Jedyne czego bym się obawiał, to złodziei poszczególnych części typu: znaczków, lusterek itp. itd.
Bo tutaj w tym przypadku kolegi, mieliśmy chyba sprawę dość łatwą, z racji zdobytych przez nich kluczyków. Gdyby nie to, pewnie nawet by go nie dotknęli
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Wiem, tu sprawa była dość wyjątkowa i sam się z dziwiłem ze ktoś porwał się na R400, dopóki się nie wyjaśniło.
Nawet części z tych aut chodzą najczęściej za jakieś śmieszne pieniądze, a znaleźć kupca niełatwo. A jak dodamy fabryczny alarm będący zagadką dla mało zaznajomionych elektroników i fakt że rozmiary śrub są w calach i kręcą się w przeciwnym kierunku....
Po prostu napisałem w tym wątku, bo najlepiej odpowiada tematyce, żeby poznać opinię na ten temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum