Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
witam,mam problem z hamulcami,auto gdy sie rozgrzeje to pedał hamulca w pada,jak zimny to nie,układ nie jest zapowietrzony bo nie rosnie przy pompowaniu,dzis wziołem i zdjołem wezyk od serva i go zaslepilem i na poczatku byl twardy ale po paru minutach delikatnie robil sie mieki,czy to moze byc pompa hamulcowa ?czy servo?
[ Dodano: Nie Cze 23, 2013 11:31 ]
czy ktos moze odpowiedziec,
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 23, 2013 10:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
and77, takie uwagi względem moderacji forum są zbędne, dostosuj się i przestrzegaj zasad poprawnej pisowni, nikt na forum nie chce czytać takich "wytworów słowotwórczych"
ps. płyn w układzie hamulcowym oraz sprzęgłowym powinno wymieniać się co 3 lata, taka jest jego żywotność, może Twój nie był dawno wymieniany...
Ja miałem niedawno problem z hamulcami. Pedał niby nieco wpadał po odpaleniu silnika, ale po kilkukrotnym wciśnięciu twardniał i już nie chciał hamować. Hamował tylko pierwszy raz po wciśnięciu hamulca. W moim przypadku winnym było pompka vacum.
Strzelam, że w przypadku padniętego serwo pedał byłby zawsze twardy. Wydaje mi się, że pompka hamulcowa tutaj występuje razem z serwo, więc jak kupisz serwo za 20-40 zł to tragedii nie będzie. Vacum wydatek większy około 50 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum