Forum Klubu ROVERki.pl :: Wymieniać szybę przed sprzedażą czy zostawić odprysk?
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymieniać szybę przed sprzedażą czy zostawić odprysk?
Autor Wiadomość
Deeptrip 

Wysłany: Sro Cze 02, 2010 16:04   Wymieniać szybę przed sprzedażą czy zostawić odprysk?

Witam.
Nadszedł czas porzegnania się z Roverkiem i postanowiłem go gdzieś wystawić na sprzedaż, ale ostatnio prześladował mnie pech i zaliczyłem dwa razy kamieniem w szybę.
Pierwszy odprysk wielkości 10 groszy zakleiłem w warsztacie za 100zł... i żałuję bo ślad i tak został a dwa tygodnie później dostałem drugi raz (na obwodnicy przy wyprzedzaniu ciężarówki). Za 300zł bym miał nową szybę ale..... jak wymienię to przy sprzedaży "znafcy" będą na 100% mówić że po dzwonie itp ;) jak zostawię to znowu będą chcieli zniżkę 1000zł :roll:

nowy odprysk:

stara po naprawie:

Waszym zdaniem lepiej wymienić, zakleić czy zostawić tak jak jest???

A może ktoś by mi podpowiedział ile wołać za tego roverka?
R420 SDI z 1999r w 2007 ściągnięty z niemiec z przebiegiem 86000
aktualnie ma 143000, chodzi bez zarzutów, oleju od wymiany do wymiany nie dolewam.

prawie wszystko sprawne ;) tzn. :
1. nie pokazuje temperatury płynu chłodzącego (pewnie czujnik ale nie chce mi się odkręcać alternatora żeby się do niego dostać, jak ktoś będzie zmieniał pasek to sobie może wymienić;) )
2. małe wycieki we wspomaganiu, przy maglownicy (raz na 3 miechy dolewam po 50-100ml)
3. oderwana plastikowa osłona pod kierownicą (mogę ją jakoś przyczepić bo oryginalne uchwyty miał uwalone)
4. wypalona 1 dziura w siedzeniu kierowcy i druga na tylnej kanapie :neutral:
5. blacha: tylne błotniki oba do roboty -trzeba wstawić reperaturki (brat blacharz może mi to zrobić po kosztach), przedni lewy błotnik po spotkaniu z czerwoną pandą (baba wgniotła, popatrzyła i zwiała) do klepania lub wymiany, dziura w dachu koło rynienki, parę centów nad szybą.. pod uszczelkami blacha cała (aktualnie dziura zalepiona poksyliną ;) )
6, lakier trochę porysowany, jak to w mieście -(trzasne mu polerke to powinno trochę rys zniknąć)
7. w 2007 gość mnie lekko popchnął na skrzyżowaniu i zostało trochę jego lakieru na klapie bagażnika ale jej nie wygięło za to poszły te plastikowe zaczepy od zderzaka co je widać po otwarciu klapy.
8. no i był lekko puknięty w prawy tył w niemczech, układ jezdny nie naruszony... jak się zaglądnie od spodu to widać co było robione

więcej grzechów nie pamiętam, żałuję za nie szczerze a was brać Roverkową proszę o wybaczenie ;) i poradę...

ILE WOŁAĆ ? :cool: wystawić za 10 000 na allegro jako idealny i spuszczać??

SPAMU¦

Wysłany: Sro Cze 02, 2010 16:04   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

staf 

Rover 75

Wysłany: Sro Cze 02, 2010 16:38   

Deeptrip napisał/a:
wymienię to przy sprzedaży "znafcy" będą na 100% mówić że po dzwonie itp ;)

Napewno tak.
Deeptrip napisał/a:
jak zostawię to znowu będą chcieli zniżkę 1000zł

Będą się targować, nie koniecznie o tyle :wink:

Dydo 

Wysłany: Sro Cze 02, 2010 16:39   

Możesz wymienić szybę, ale jeśli przyjdzie znafca i powie, że był dzwon to pokaż mu tą z odpryskami. Jeśli zdecydujesz się na wymianę szyby to koniecznie starą zostaw. To dowód, że nie było dzwonu. I oczywiście podkreśl to w aukcji, że szyba wymieniona i stara jest do wglądu.

10 000 to moim skromnym zdaniem chyba zbyt dużo, patrząc po tych fotach które zamieściłeś. Nie wiem jak wnętrze wygląda, ale na zewnątrz widać, że auto jakieś takie wysłużone, trochę tej rudej jest a co za tym idzie roboty troche też będzie. Popatrz może na allegro po ile chodzą 400 SDi z tych roczników, porównaj w jakim są stanie i rzuć jakąś cenę. Dla mnie auto jest zaniedbane i osobiście 10 000 bym za nie nie dał :)

staf 

Rover 75

Wysłany: Sro Cze 02, 2010 16:45   

Ech...... Do tego jeszcze opony raczej też wysłużone.
Nie wróże dużego zainteresowania. Jednak próbowac możesz, moze ktoś sie skusi tylko że nie za tę kase o której piszesz.

Perez 

Rover 600

Wysłany: Sro Cze 02, 2010 18:44   

maciej za swojego dal 7500, a samochod praktycznie igla.
http://forum.roverki.eu/g...hicle&CID=12607

igorka21 

Rover 200

Wysłany: Sro Cze 02, 2010 18:52   

łoo jeżu, jakbym miała swojego w takim stanie jak jest obecnie sprzedawać, też nie wiele bym za niego wzięła...a tyż nad tym myślę od czasu dłuższego...

Mix 

Wysłany: Sro Cze 02, 2010 19:14   

Deeptrip, poszukaj używanej szyby z rocznika jak reszta. Jest to wykonalne, wystarczy poszukać, a nawet ilość "kropek" będzie się zgadzać :wink:

Deeptrip 

Wysłany: Sro Cze 02, 2010 19:40   

z tą dychą to żart ;)
fakt, samochód troche zaniedbany bo się w nim nie zakochałem i nie chciałem inwestować w blacharzy ale silnik bardzo dobry :cool: .
Opony kupiłem na samym początku Kleber Dynaxer czyli mają 3 lata i >50 000km przebiegu -do znacznika jeszcze daleko ;) i dożucił bym jeszcze zimówki do jazdy.

marzeniem jest coś koło 8000 po zrobieniu blach...
a bez picowania nie wiem ile to warte :roll:

z tą używaną szybą też jest pomysł... ale to w ostateczności ;)
zobaczymy :) a nóż widelec ktoś się skusi

PS. tak sobie teraz pomyślałem że zrobiłem sobie antyreklamę tymi postami ;)

edit:
aha i to na dachu koło tego zamalowanego to nie ruda tylko ślad po taśmie klejącej bo mi ten plastik wywiało w tarsie i musiałem go jakoś przyłapać

Dydo 

Wysłany: Czw Cze 03, 2010 19:23   

Deeptrip napisał/a:
z tą dychą to żart ;)
fakt, samochód troche zaniedbany bo się w nim nie zakochałem i nie chciałem inwestować w blacharzy ale silnik bardzo dobry :cool: .
Opony kupiłem na samym początku Kleber Dynaxer czyli mają 3 lata i >50 000km przebiegu -do znacznika jeszcze daleko ;) i dożucił bym jeszcze zimówki do jazdy.

marzeniem jest coś koło 8000 po zrobieniu blach...
a bez picowania nie wiem ile to warte :roll:

z tą używaną szybą też jest pomysł... ale to w ostateczności ;)
zobaczymy :) a nóż widelec ktoś się skusi

PS. tak sobie teraz pomyślałem że zrobiłem sobie antyreklamę tymi postami ;)

edit:
aha i to na dachu koło tego zamalowanego to nie ruda tylko ślad po taśmie klejącej bo mi ten plastik wywiało w tarsie i musiałem go jakoś przyłapać

Żadnej antyreklamy sobie nie zrobiłeś kolego ;) Poprostu stwierdzamy fakty. A co do tego dachu to ja jestem przekonany, że może rudej nie widać, ale purchel jakiś jest ;> Skoro mówisz, że silnik igła to w zasadzie to najważniejsze. Gdyby ktoś się w nim zakochał to podejrzewam, że byłby w stanie kupić go za jakaś tam kase i odpicować. I z pewnością jest to wszystko do zrobienia, jednak miłość, chęci i kasa wskazana :)

Odpowiedz do tematu