Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 21:24
Ile orientacyjnie może kosztować odczytanie kąta wtrysku i jego ewentualne ustawienie?
A co do KTS 500 to pisałem z tego pracę dyplomową ale tu już dawno było i pamięć nie ta a miałem to trochę obcykane...
Byłem dzisiaj spytać o cenę sprawdzenia i ustawienia kąta wtrysku w GłADYSEK BOSCH SERVICE Kraków ul.Bora Komorowskiego-300 złotych mi idiota powiedział.
Sciemniał coś tam,że to sporo roboty jest itp.Ewidentnie sie nie znał na rzeczy.
A jakiś stary wiekiem mechanik powiedział,że Rover 620 SDi to jakiś dziwoląg jest i nie ma zamiaru sie za to brać. To sie pokazali z jak najlepszej strony.
A z tego co tu piszą ludzie na forum to prosta robota...
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 21:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ile orientacyjnie może kosztować odczytanie kąta wtrysku i jego ewentualne ustawienie?
Własnie dzisiaj byłem na ustawieniu kąta wtrysku, bo mam dośc modlenia sie czy starczy mi rano akumulatora aby odpalić. Cena podłączenie odczytanie wszystkich patrametrów pompy - 50zł ewentualne ustawienie miałobyć 80zl a wyszło 70zł. przestawili z 4,5 na 2,6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sie 2009 Posty: 159 Skąd: Gdynia
Wysłany: Czw Gru 17, 2009 21:30
Wyczytałem powyżej, że wraz z rozgrzaniem silnika kąt wtrysku się zmienia. Ale w którą stronę bo mój 220SD nie dość, że niemrawo pali to jeszcze strasznie hałasuje jak jest zimny. W związku z tym pokusiłbym się o drobną regulację " na słuch " i logikę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum